1 מערבבים בקערה את הקמח, הקורנפלור, המלח (לא להתקמצן) והפלפל השחור. שומרים בצד ככוס-כוס וחצי מהתערובת. שופכים אל קערה נפרדת את הרוויון, מתבלים במלח ובפלפל, ומערבבים.
2 שמים את פיסות העוף בקערת הקמח, כך שיצופו היטב מכל הכיוונים ומעבירים אותם אל קערת הרוויון. מוודאים שכל חלקי העוף שקועים בנוזל, מכסים ומעבירים להשרייה במקרר של שלוש שעות (אפשר גם לילה שלם). אם אתם מכינים את הגרסה הכשרה למתכון, מוותרים על שלב הרוויון.
3 קצת לפני שמוציאים את העוף מהמקרר, יוצקים את השמן למחבת גדולה וכבדה ומחממים אותו.
4 מוציאים את העוף מהרוויון מנערים אותו מעט ומעבירים אותו לצלחת עם תערובת הקמח ששמרנו בצד. מגלגלים את העוף בתערובת הקמח כך שיצופה היטב מכל הצדדים. בגרסה הכשרה: טורפים 2-3 ביצים, טובלים את העוף בקמח, אז בביצה ואז שוב בקמח.
5 בודקים את השמן: אם פיסת לחם הופכת מטוגנת בצבע חום בהיר תוך כדקה, השמן חם מספיק. מעבירים את העוף אל השמן ומטגנים כרבע שעה עד 20 דקות את העוף. באמצע הטיגון הופכים את העוף לצד השני - עדיף לעשות זאת פעם אחת בלבד, ולא להפוך אותו כל הזמן. מומלץ מאוד לעבוד בנגלות ולא להעמיס את המחבת. כמו כן, במהלך הטיגון מומלץ לשחק עם טמפרטורת השמן - להנמיך את האש אם אתם רואים שהוא נהיה זהוב מהר מדי, או להגביר אותה אם הטיגון איטי מדי.
6 מעבירים את העוף המטוגן לצלחת או תבנית עם נייר סופג, ממליחים, ומגישים.
>> לעוד מתכונים טעימים, מטוגנים ופשוטים להכנה