המצרכים :לתבנית עגולה בקוטר 24:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות. 2 מגררים את התפוחים בפומפייה גסה. 3 טורפים בקערה את הביצים והסוכר כמה דקות, עד שנוצרת מעין קציפה. מוסיפים שמן וטורפים. 4 מוסיפים קמח תופח, קינמון, מלח ווניל וטורפים רק עד איחוד. 5 מוסיפים את התפוחים אל הבלילה ומערבבים בעזרת כף. מניחים בצד ל-10 דקות, ומערבבים שוב. 6 מוזגים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים 30-40 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. 7 מצננים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים. עוגת תפוחים עסיסית | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל עוגת תפוחים בחושה | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש ** העוגה תישמר בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-3 ימים. |