צלי של עוף (או בקר) ותפוחי אדמה מהמטבח החלאבי. המתכון נראה כל כך פשוט להכנה, ורק אחרי שטועמים מבינים כמה שהוא חכם. מטגנים את שני מרכיבי התבשיל ואז מבשלים אותם יחד. סוד הפשטותתפוחי אדמה: לא משנה הסוג, העיקר שיהיו טריים. חותכים לחתיכות גדולות. עוף: רק טרי, עדיף עם עור, שמשאיר אותו עסיסי. שמן: יש לו כאן תפקיד משולש: הוא מוסיף טעם ממש כמו תבלין, הוא יוצר מרקם פריך בטיגון והוא אוטם את הנתחים כך שאפשר להסתפק במעט נוזלים. המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 ממליחים ומפלפלים את נתחי העוף. מפזרים קליפת לימון, מעסים את העור ומניחים בצד. 2 מחממים שמן לטיגון עמוק. רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? >> לכל המתכונים הכי טובים שלנו 3 מטגנים את תפוחי האדמה בכמה מחזורים, 10 דקות לפחות בכל פעם, או עד להזהבה עמוקה. ממליחים את הצ'יפס שהתקבל ושומרים להמשך. 4 נפטרים מרוב השמן ומשאירים רק ס"מ עד ס"מ וחצי. מטגנים את חלקי העוף 10 דקות מכל צד עד להזהבה. 5 מוסיפים את תפוחי האדמה ויוצקים פנימה חצי כוס מרק או מים רותחים. מגבירים את האש ומביאים את התבשיל לרתיחה. מוסיפים פלפל שחור וכורכום ועוד חצי כוס מרק או מים רותחים, ומנמיכים אש למינימום. >> לבלוג של אורלי - סיר פלא 6 מכסים ומבשלים שעה עד שעה ורבע, או עד שהעוף מתפרק בקלות מהעצמות ותפוחי האדמה רכים. |