עוגת תפוזים ושוקולד צ'יפס רכהשני חגים מאחורינו, עוד חג (וחצי) לפנינו ואנחנו, כל מה שאנחנו רוצים זה לשבת במרפסת עם ספל קפה ועוגה ולרחם על עצמנו על הסגר. וזאת - זאת בדיוק העוגה שאנחנו רוצים לעשות את זה איתה
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית עגולה 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק חד"פ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות. 2 מקציפים במיקסר במהירות גבוהה ביצים שלמות וסוכר למשך 2-3 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים שמנת מתוקה וממשיכים להקציף עוד כדקה. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל? עוגת תפוזים ושוקולד צ'יפס של קרן אגם | צילום: קרן אגם, mako אוכל3 מנמיכים את מהירות המיקסר (אין צורך להחליף את בלון ההקצפה) ומוסיפים שמן, וניל, מיץ תפוזים וקליפת תפוז. מערבבים היטב. 4 מוסיפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומערבבים שוב לקבלת תערובת אחידה. 5 מקמחים בקערה את שבבי השוקולד, כדי למנוע מהם לשקוע לתחתית העוגה. 6 מעבירים את השוקולד המקומח לקערת הבלילה ומערבבים מעט. 7 מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה ואופים 40-45 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש. 8 מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. מלמעלה | צילום: קרן אגם, mako אוכל** לגרסת פרווה אפשר להמיר את השמנת המתוקה בקרם קוקוס או שמנת צמחית לא ממותקת. |