1 מכינים את הסירופ כמה שעות לפני העוגה: שמים את כל חומרי הסירופ בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים בבעבוע עדין 5-3 דקות עד לקבלת סירופ. מסננים, מסלקים את התבלינים ושומרים מכוסה במקרר.
2 מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
3 טורפים בקערה ביצים, שמן, מיץ תפוזים וקליפת תפוז מגוררת.
4 מערבבים בקערה נפרדת סוכר, שקדים, קמח, סולת ואבקת אפייה.
5 מוסיפים את החומרים היבשים לנוזליים ומערבבים למרקם אחיד. יוצקים לתבנית ומפזרים מעל תמרים.אופים 25-20 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
6 מייד כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים עליה את הסירופ הקר בעזרת מצקת בהדרגה ובאופן שווה. מניחים לעוגה להצטנן ולספוג את הסירופ. העוגה תישמר מכוסה כ-3 ימים בטמפרטורת החדר. מגישים לצד העוגה קערית טחינה גולמית.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!