המצרכים (30 מנות):
לגלגול העוגיות
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום של 190 מעלות. 2 טורפים בקערה ביצה, חמאה מומסת, שני סוגי סוכר ודבש. מנפים אל תוך הקערה את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה ומוסיפים פנימה את התבלינים והמלח. מערבבים בכף עץ או במרית עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכ-20 דקות, כדי שהבצק יצטנן ויהיה נוח יותר לעבודה. 3 מניחים בקערה קטנה סוכר לבן. מגלגלים את הבצק לכדורים בקוטר של כ-2 ס"מ, אותם מגלגלים בסוכר שבקערה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 8-10 דקות בלבד. לא מזיזים את העוגיות מהתבנית עד שהן לא מצטננות. כמה הערות חשובות: * העוגיות לא מאוד מתוקות, קחו את זה בחשבון. * כשמגלגלים את הבצק לכדורים, כדאי לעבוד מהר - ככל שתכניסו אותן קרות יותר לתנור כך הן ישמרו על צורתן ולא ישתטחו. אפשר להיות אקסטרה זהירים ולהכניס את התבנית למקפיא ל-5 דקות לפני האפייה. * אפשר לגוון בתבלינים: להחליף את אחד מהם באגוז מוסקט או בציפורן, או אפילו אולספייס. * אפשר לגוון גם בציפוי: אפשר לגלגל את העוגיות באבקת סוכר אחרי שמגלגלים אותן בסוכר הרגיל ולקבל עוגיות מושלגות. אפשר לגלגל אותן רק באבקת סוכר ולקבל ציפוי עדין יותר ואפשר גם להכין זיגוג מתוק - מערבבים כוס אבקת סוכר עם כמה טיפות של מים או חלב, עד שמתקבלת תערובת לבנה וחלקה. אחרי שהעוגיות מתקררות, טובלים את החלק העליון של כל עוגייה בזיגוג ומניחים להתייצבות. * המתכון מבוסס על המתכון הזה. >> בשבוע שעבר הכנו שקדים וקשיו בדבש וסרירצ'ה>> לכל המתכונים לראש השנה |