המצרכים :לשתי חלות בתבניות עגולות קוטר 22 ס"מ:
להברשה:
אופן ההכנה:1 מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר ומוסיפים שמרים יבשים, סוכר ומלח. 2 מפעילים את המיקסר במהירות איטית ומוסיפים את השמן ואז את המים, לאט לאט, עד שהבצק מתגבש לכדור (לא בטוח שתצטרכו את כל כמות המים). 3 לשים 8 דקות, מעבירים לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ובמגבת. מניחים להתפחה של כשעה וחצי שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו. חלה עגולה | צילום: קרן אגם, mako אוכל יפהפייה הורסת | צילום: קרן אגם, mako אוכל4 מרפדים שתי תבניות עגולות קוטר 22 ס"מ בנייר אפייה – גם בתחתית וגם בדפנות – ומשמנים. 5 מוציאים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים אותו לשניים. 6 מחלקים כל חלק בצק לארבעה כדורים שווים, ויוצרים מכל כדור רצועה. 7 קולעים שתי חלות עגולות מארבע רצועות כל אחת (ראו בסרטון) ומעבירים לתבניות. מכסים במגבת להתפחה חוזרת של כ-45 דקות, עד שהחלות כמעט מכפילות את נפחן. 8 מחממים תנור ל-180 מעלות. 9 מברישים את החלות בתערובת סילאן ומים ומפזרים שומשום. 10 אופים 35-40 דקות, תלוי בתנור, עד שהחלות שזופות ויפות. 11 מצננים מעט ומגישים. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? מחוץ לתבנית | צילום: קרן אגם, mako אוכל תוכה כברה | צילום: קרן אגם, mako אוכל** החלות במיטבן ביום האפייה, אבל אפשר להקפיא אותן בעודן טריות כשהן עטופות היטב. ** לקבלת חלה אחת פשוט מכינים חצי מהכמות. ** אם אין תבנית בקוטר 22 אפשר להכין את החלות בכל תבנית עגולה אחרת, מקסימום הן ייצאו נמוכות יותר. אפשר גם לאפות אותן על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה. |