1 לשים במיקסר קמח, שמרים יבשים, סוכר, מלח, שמן זית ומחצית מכמות המים. מוסיפים עוד מים במזיגה איטית והדרגתית (ייתכן מאוד שלא יהיה צורך בכל הכמות).
2 ממשיכים ללוש 10-12 דקות עד לקבלת בצק גמיש חלק ומעט דביק שנפרד מדופנות הקערה ונשאר מעט דבוק בתחתית (ואל תוותרו על החלק שנדבק לתחתית המיקסר - הוא עושה את כל ההבדל בבצק).
3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית ומגלגלים אותו כך שיהיה מצופה שומן. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומעבירים להתפחה של לילה במקרר או למשך שעתיים בטמפרטורת החדר.
4 מחלקים את הבצק ל 7-8 חלקים שווים ומכדררים כל חלק לעיגול.
5 מניחים את כל העיגולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומקומחת ודואגים למרווח בין כל עיגול.
6 מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של שעה לפחות או 3-4 שעות במקרר.
7 מחממים תנור ל-230 מעלות ומניחים בתנור תבנית תנור הפוכה או אבן שמוט ומחממים אותה היטב.
8 מערבבים בקערה שמן זית וזעתר עד לקבלת ממרח חלק. בינתיים מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור, ומקמחים אותה מעט.
פוקצ'ות זעתר שמנמנות וטעימות | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
8 מכינים את הפוקאצות: מותחים כל עיגול בצק לרצועה ארוכה ומניחים על התבנית החמה. מניחים במרכז כל פוקצ'ה ככף ממרח הזעתר ומורחים לאורכה. חוזרים על אןץה פעולה עם שאר הכדורים.
9 אופים את הפוקצ'ות בתנור (עדיין על 230 מעלות) למשך 7-9 דקות עד להזהבה של הפוקאצות, מוציאים ומיד מברישים אותן בשמן זית.
* מי שלא רוצה זעתר יכול להבריש את הפוקצ'ות במעט מים, לפזר מלח גס ולאפות, או להניח במרכז כל תוספת אחרת שאוהבים