המצרכים (16 מנות):לבצק:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית 20X20 ס"מ בנייר אפייה (אפשר להשתמש בתבנית מלבנית בגודל דומה). 2 טורפים חמאה ואבקת סוכר בקערה גדולה, עד לקבלת משחה קרמית. 3 מוסיפים שני סוגי קמח, תבלינים ומלח וטורפים היטב עד לקבלת פירורי בצק גדולים. מעבירים לתבנית ומהדקים לשכבה אחידה. 4 אופים כ-10 דקות, עד לתחילת השחמה. 5 בינתיים מכינים את שכבת האגוזים: מחממים בסיר חמאה, מייפל, סוכר ומלח, עד להמסה. מוסיפים שמנת, מערבבים מעט ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש. 6 מוסיפים לסיר את כל האגוזים ומערבבים היטב, עד לציפוי מלא בתערובת הקרמל. יוצקים מעל הבסיס החצי-אפוי. 7 מחזירים לתנור ואופים 10-15 דקות נוספות, עד שהמלית מתחילה לבעבע. מצננים, מחלצים מהתבנית וחותכים לריבועים. הערות: * אפשר לשחק עם התבלינים והכמויות – וגם להשמיט משהו אם לא אוהבים. * אפשר להשתמש בכוס וחצי של קמח לבן, בלי קמח מלא. * אפשר לקצר תהליכים ולהכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה. * אפשר להסתפק גם ב-300-400 גרם אגוזים. * בקרו בבלוג של מור - מורקייק הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |