אני מאוד אוהבת מתוקים. עוגות, עוגיות, הכל. אבל יותר ממה שאני אוהבת מתוק – אני אוהבת מתוק עם קצת מלוח. הקינוח שאני מביאה לכם היום הוא בדיוק כזה - ממתק של ניגודים. הבסיס, שמורכב מקורנפלקס וחמאת בוטנים, הוא קראנצ'י וקצת מלוח, ואילו השכבה העליונה, שכולה שוקולד לבן, מתוקה-מתוקה ומרוכזת.
קלות להכנה, ללא אפייה, טעימות בטירוף – אצבעות הקורנפלקס והשוקולד האלה פשוט צועקות קיץ, ולא פחות מזה - אהבה. המצרכים :
אופן ההכנה:1 ממיסים בסיר גדול את חמאת הבוטנים עם 25 גרם מהחמאה. 2 מרסקים את הקורנפלקס במעבד מזון או ידנית, רק עד לקבלת פירורים קטנים (לא אבקה). מוסיפים את הקורנפלקס לחמאת הבוטנים המומסת ומערבבים היטב. 3 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה רינג מרובע של 20x20 ס"מ. מעבירים את תערובת הקורנפלקס לתוך הרינג, ומשטחים לשכבה אחידה. מהדקים היטב בעזרת לקקן או תחתית של כוס, ומעבירים למקרר. אם אין רינג מרפדים תבנית בינונית בנייר אפייה, ומקפידים להשאיר שולי נייר בולטים. 4 עוברים מיד להכנת שכבת השוקולד (אין צורך להמתין): ממיסים את השוקולד הלבן יחד עם שאר החמאה (75 גרם) בבן מארי. מוציאים את הרינג (או התבנית) מהמקרר ויוצקים את השוקולד המומס על הבסיס. אם השוקולד לא מכסה את הכל, "עוזרים" לו להגיע לצדדים בעזרת לקקן. מפזרים את הבוטנים על השוקולד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות (רצוי לפחות ארבע). 5 מוציאים את התבנית מהמקרר ומחלצים את שולי הממתק בזהירות בעזרת סכין. חותכים לאצבעות או לקוביות, וזוללים בהנאה. את מה שנשאר מעבירים לקופסה אטומה ושומרים במקרר, או נותנים למישהו שאוהבים. הערות: *אני השתמשתי בשילוב של ספיישל קיי רגיל ופיטנס שקדים ודבש, אבל כל קורנפלקס נייטרלי יחסית יעבוד פה. *אם רוצים, אפשר להמיר את השוקולד הלבן בשוקולד מריר. * אפשר להשמיט את חצאי הבוטנים מעל השוקולד או להשתמש בבוטנים קצוצים. בקרו בבלוג של מור - morcake |