בכל פעם שאני רוצה להכין ארוחת ערב מרשימה לחברים – אני מכינה קיש. עם קלתית בצק פריך ומילוי של ירקות או גבינות אי אפשר לטעות. הקיש הבא משלב שלושה אלמנטים של פיצה, ולכן אני אוהבת לכנות אותו "קיש פיצה" – קלתית בצק, מלית עגבניות שרי, בזיליקום ומוצרלה, ורויאל מועשר במעט פסטו שמחבר בין המרכיבים. סלט קטן ליד, ויש לכם ארוחת ערב מושלמת.
המצרכים (8 מנות):לבצך פריך מלוח:
למלית:
לרויאל פסטו:
לפיזור מעל הקיש:
אופן ההכנה:1 בצק פריך מלוח: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית. 2 מוסיפים מים בהדרגה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. 3 מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה, מאחדים בידיים, משטחים לצורת דיסקית ועוטפים בניילון נצמד. מצננים במקרר במשך כשעה. 4 על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים את תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ. חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס, על מנת שהשוליים לא יצנחו במהלך האפייה. 5 דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומקפיאים במשך כחצי שעה. 6 מחממים תנור ל-170 מעלות. 7 אפייה עיוורת: מניחים יריעה של ניילון נצמד עמיד בחום או נייר אפייה על גבי הקלתית הקפואה וממלאים בקטניות יבשות או משקלות מיוחדות לאפייה. אופים בצורה זו במשך 12-14 דקות. 8 מסירים את המשקלות והניילון וממשיכים לאפות עוד 2-3 דקות עד שהבצק מתחיל להזהיב, אבל עדיין מאוד בהיר. מצננים לטמפרטורת החדר. 9 מפזרים על הקלתית האפויה 1/2 מכמות המוצרלה המגוררת ומעליה מניחים חצאי עגבניות שרי בצפיפות. 10 מפזרים קרעי בזיליקום ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. 11 מפזרים את יתרת המוצרלה המגוררת מעל הכל. 12 רויאל: בקערה קטנה מערבבים יחד שמנת, ביצים, פסטו, קמח, מלח ופלפל עד שמתקבלת תערובת אחידה. 13 יוצקים את הרויאל בתוך הקיש. מפזרים מעט צנוברים. 14 אופים במשך כ-30-40 דקות או עד שהקיש מזהיב והמלית מתייצבת. מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים. בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט >> אם אתם בעניין של לקצור עוד קצת מחמאות, נסו גם את הפוקצ'ה הזאת |