1 הבצק: שוטפים את הבורגול או הג'ריש היטב, ומסננים. מעבירים לקערה ומוסיפים מים עד לגובה של סנטימטר אחד מעל הבורגול/ג'ריש. מניחים בצד לספיגת הנוזלים כשעה לפחות. כעבור שעה מסננים ומעבירים לקערה אחרת.
2 ממליחים ומוסיפים לקערה מרגרינה וסולת בקצב אטי ותוך כדי לישה, עד לקבלת בצק במרקם גמיש ונוח לעבודה. מכסים את הבצק ומניחים בצד לשעה.
3 המילוי: מערבבים את כל החומרים היטב. אפשר ליצור כדורים קטנים ולהעביר למקפיא, אבל לא חובה.
4 המרק: שמים בסיר את כל המרכיבים ומבשלים על אש גבוהה ללא מכסה עד לרתיחה. מערבבים מדי פעם. מנמיכים מעט את הלהבה וממשיכים לבשל עד שהדלעת רכה. אם חסרים נוזלים מוסיפים מעט ציר או מים. טועמים ומתקנים תיבול.
5 הכנת הקובה: עובדים בידיים רטובות. קורצים מהבצק כדור בגודל ביצה קטנה ובעזרת האגודל מחוררים אותו ומפנים מקום למילוי. ממלאים בכפית גדושה מהמילוי (או בקציצה שהקפאנו) וסוגרים בחזרה לכדור. משטחים את הכדור קלות לצורת קובה. מכניסים את הקובה למרק הרותח ומבשלים כ-15 דקות. מכבים את האש, מחכים עוד כ-10 דקות ומגישים.
>> בשבוע שעבר חגגנו על הקציצות של אבי ביטון
>> ומה לקינוח? עוגת ביסקוויטים ב-3 טעמים!