המצרכים :ל-15-18 לחמניות:
למילוי:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים שמרים ומערבבים מעט. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל? 2 מתקינים את וו הלישה, מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים תוך כדי לישה סוכר, מלח, שמן ושמנת חמוצה. 3 מוסיפים כוס וחצי מים וממשיכים ללוש 8-10 דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש. אם צריך מוסיפים עוד מים, מעט בכל פעם. 4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן מכל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של שעה וחצי שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו. בתבנית | צילום: קרן אגם, mako אוכל5 מוציאים את הבצק מהקערה ולשים מעט על משטח נוח לעבודה להוצאת אוויר. 6 מכינים תבנית תנור גדולה או מגש גדול מרופדים בנייר אפייה. 7 מחלקים את הבצק ל-15-18 כדורים במשקל 105 גרם כל אחד. 8 פותחים כל כדור בצק בידיים למעין פיתה שטוחה ומניחים כפית ממרח שוקולד במרכז. מפזרים קצת שוקולד צ'יפס או מניחים קוביית שוקולד, וסוגרים את הבצק מהשוליים למרכז. צובטים מעט ומגלגלים לכדור. 9 מחממים תנור ל-180 מעלות. 10 מניחים את הכדורים על המגש (שומרים על רווחים קטנים), מכסים במגבת נקייה ומתפיחים 30 דקות נוספות. 11 מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום. 12 אופים 20-25 דקות, עד שהלחמניות שחומות למראה. מוציאים ומצננים. תתכבדו! | צילום: קרן אגם, mako אוכל הופה! | צילום: קרן אגם, mako אוכל** ניתן להקפיא את הלחמניות כשהן טריות מאוד ועטופות היטב. |