תבשיל אורז ובשר טחוןצריכים להאכיל הרבה פיות רעבים? המנה הזאת היא בול בשבילכם - גם תוספת וגם עיקרית בצלחת אחת, עם גזר, בצל, עגבניות ובתיבול ערבי. שמח במטבח
צילום: אסף רונן |
המצרכים (4 מנות):לאורז:
לבשר:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מכינים את האורז: שמים בסיר בינוני שמן, מים, מלח ואורז, ומביאים לרתיחה. מערבבים קלות, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות. 2 במקביל מכינים את הבשר: מחממים במחבת גדולה 2 כפות שמן, מוסיפים בצל ומטגנים כ-8 דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב. מוסיפים גזר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עוד 5 דקות. מוציאים ומחממים שוב את המחבת עם 2 כפות שמן. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר עשוי ומפורר, כ-10 דקות. 3 מחזירים את הבצל והגזר, מוסיפים שום ותבלינים, ומערבבים כ-2 דקות. מוסיפים עגבנייה ופטרוזיליה, מערבבים עוד 3 דקות ומכבים. 4 פותחים את האורז במזלג, מוסיפים שלושת רבעי מתכולת המחבת ומערבבים בעדינות. את היתרה מסדרים מעל. 5 מכסים את הסיר וממתינים 10 דקות. פותחים את האורז שוב במזלג, מעבירים לכלי הגשה, מפזרים מעט צנוברים ומקשטים בפטרוזיליה. צילום: אסף רונן |