1 מבשלים את האורז במים מומלחים 15-20 דקות, וממתינים שיתקרר.
2 מערבבים את כל חומרי המילוי ומניחים בצד.
3 מכינים את הבמיה: מטגנים את הבצל והתבלינים קלות בשמן. מוסיפים את השום, המים, הבמיה והעגבנייה ומביאים לרתיחה.
4 מערבבים את האורז הקר עם הביצה ופירורי הלחם עד לקבלת מעין בצק.
5 מרטיבים את הידיים, לוקחים חופן מתערובת האורז ומשטחים על כף היד. מניחים במרכז מעט מתערובת הבשר וסוגרים לקבלת כדור.
6 מניחים את הקציצות בשכבה אחת בתוך תבשיל הבמיה הרותח ומוודאים שהרוטב מגיע עד לשלושת רבעי מגובה הקציצה. אם חסרים נוזלים מוסיפים מים רותחים.
7 מבשלים 30-45 דקות בלי לגעת בקציצות, עד לצמצום הרוטב.
>> בשבוע שעבר התחרענו על הפאייה המדהימה של תום פרנץ
>> הכירו את המקום הכי, אבל הכי חם בתל אביב