המצרכים :לחלה (2 תבניות אינגליש קייק/לחם):
לתערובת שמן שום:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: לשים בקערת המיקסר עם וו לישה את כל החומרים להכנת בצק החלה במהירות בינונית כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומבריק שנפרד מהקערה ונשאר דביק בתחתית. אם צריך - אפשר להוסיף מעט מים בהדרגה. ![]() 2 מכסים ומניחים את הבצק להתפחה כשעה. 3 מערבבים בקערה נפרדת את כל המצרכים לתערובת השמן שום. 4 מחלקים את הבצק לחלקים קטנים שווים, ומכדררים כל חלק (לגודל של כדור פינג פונג בערך). 5 טובלים כל כדור בתוך קערת השום המתובל, כך שיכוסה כולו טוב טוב בשמן, ומעבירים את הכדורים לתבנית לחם/אינגליש קייק (אפשר לשמור מתערובת שמן השום ולמרוח שוב מעל הכדורים לקראת סיום האפייה). ![]() 6 מניחים את התבנית עם הכדורים להתפחה נוספת של כחצי שעה. 7 מחממים תנור ל-200 מעלות. 8 אופים את החלות כ-25, עד שהן מזהיבות. ![]() 9 מחלצים מהתבנית, מעבירים לרשת, מצננים ומגישים. רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב ![]() ![]() ![]() | ![]() |