
עוגת תפוחים מקורמלים הפוכהמתכון לעוגת תפוחים הפוכה שמספק את הפתרון המושלם לכל תפוחי העץ שנשארו מראש השנה. הבסיס הוא למעשה עוגה בחושה מתובלת ונהדרת, והכתר המנצנץ מעליה מזכיר טארט טאטן: תפוחים מקורמלים יפהפיים וטעימים בטירוף![]() צילום: רונית בן דוד, sugareat |
המצרכים :לבצק:
לטופי קרמל:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות (תכנית סטטית, לא טורבו). 2מכינים את הקרמל: מפזרים במחבת את הסוכר ומחממים על אש בינונית עד שנוצר קרמל בצבע ענברי. מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה והמלח ומערבבים היטב. 3יוצקים את הקרמל לּתבנית אטומה (אני משתמשת בתבנית מזכוכית) ומסדרים את פלחי התפוחים בצורה ספרילית על פני רוטב הקרמל. 4מעבדים את החמאה ושני סוגי הסוכר במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית-גבוהה עד שנוצרת תערובת תפוחה מעט ובהירה. 5מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את הביצים ותמצית הוניל. עוצרים מידי פעם את המערבל ומגרדים את דפנות הקערה כדי שכל התערובת תהיה אחידה. 6מוסיפים יוגורט, מערבלים דקה ומסיפים את הקמח אבקת האפייה, הסודה לשתייה, תבלינים ומלח. מערבבים כמה שניות רק עד שנוצרת תערובת אחידה. 7יוצקים את התערובת על התפוחים, מחליקים במרית ואופים כ40- 45 דקות 8מוציאים את התבנית, נותנים לעוגה להתקרר כ-20 דקות ואז הופכים בזהירות על צלחת הגשה. עוגת תפוחים הפוכה מינוס פרוסה עסיסית|צילום: רונית בן דוד, sugareatבתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |