1 מחממים תנור ל-170 מעלות (תכנית סטטית, לא טורבו).
2 מכינים את הקרמל: מפזרים במחבת את הסוכר ומחממים על אש בינונית עד שנוצר קרמל בצבע ענברי. מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה והמלח ומערבבים היטב.
3 יוצקים את הקרמל לּתבנית אטומה (אני משתמשת בתבנית מזכוכית) ומסדרים את פלחי התפוחים בצורה ספרילית על פני רוטב הקרמל.
4 מעבדים את החמאה ושני סוגי הסוכר במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית-גבוהה עד שנוצרת תערובת תפוחה מעט ובהירה.
5 מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את הביצים ותמצית הוניל. עוצרים מידי פעם את המערבל ומגרדים את דפנות הקערה כדי שכל התערובת תהיה אחידה.
6 מוסיפים יוגורט, מערבלים דקה ומסיפים את הקמח אבקת האפייה, הסודה לשתייה, תבלינים ומלח. מערבבים כמה שניות רק עד שנוצרת תערובת אחידה.
7 יוצקים את התערובת על התפוחים, מחליקים במרית ואופים כ40- 45 דקות
8 מוציאים את התבנית, נותנים לעוגה להתקרר כ-20 דקות ואז הופכים בזהירות על צלחת הגשה.
עוגת תפוחים הפוכה מינוס פרוסה עסיסית | צילום:
רונית בן דוד, sugareat
למתכון המלא בבלוג sugareat
בתיאבון!