המצרכים (12 מנות):לשכבת הגבינה:
לשכבת השוקולד:
אופן ההכנה:1 מתחילים בהכנת שכבת הגבינה: מחממים תנור ל-175 מעלות. בקערה מערבבים יחד את הגבינה, הסוכר, הביצה, ותמצית הווניל. מוסיפים פנימה את השוקולד הלבן ושומרים בקירור בזמן שמכינים את שכבת השוקולד. 2 להכנת שכבת השוקולד: בקערה חסינת חום מניחים את השוקולד, החמאה, הסוכר ואבקת הקפה הנמס. מחממים במיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים מעט ומוסיפים פנימה את הביצים, בכל פעם ביצה אחת בלבד. מערבבים היטב להטמעה ורק אח"כ מוסיפים ביצה נוספת. מנפים פנימה את הקמח ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בבלילה. 3 מרפדים את תבנית השקעים בעטרות נייר. בעזרת כף גלידה קפיצית או כף רגילה ממלאים כל שקע בבלילת השוקולד עד לגובה של כ-2/3. מחלקים באופן שווה את בלילת הגבינה מעל בלילת השוקולד, וכמעט עד לגובהו המלא של השקע (המאפינס תופחים מעט בזמן האפייה ולכן אין למלא את השקע עד סופו). 4 אופים כ-25 דקות ועד שהחלק העליון מזהיב קלות. המאפינס צריכים להישאר רכים במרכז. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים לקירור למשך כשעתיים ומגישים. המאפינס נשמרים בקירור עוד 3 ימים נוספים. * בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |