זמני כניסת ויציאת חג סוכות 2023

כל המתכונים שחייבים לסוכות מחכים לכם ממש כאן

שושני שמרים לא מהעולם הזה

שושני שמרים אישיות, גדולות ויפות, שלא ברור אם הן יותר חתיכות או יותר טעימות. הבצק חלומי, המילוי שמימי והזיגוג מוסיף את הטאץ' הסופי.

שושני שמרים לא מהעולם הזה

מאפינס אוכמניות יותר טובים משל סטארבקס

כבר עשרות שנים שהמאפה הכי מזוהה עם רשת סטארבקס האמריקאית הוא מאפינס האוכמניות שלה, ובצדק - באמת מדובר במתוק המושלם ליד הקפה. פשוט, עדין, פחמימה צנועה ונהדרת. עכשיו ישנה הגרסה הזו, של עדיקוש, שמתחננת שתיקחו אותה לסוכה אחר הצהריים.

מאפינס אוכמניות יותר טובים משל סטארבקס

מאפינס אוכמניות של עדיקוש (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
מאפינס אוכמניות של עדיקוש | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת קינדר דליס

שתי שכבות עוגת שוקולד וביניהן קרם וניל - ממש כמו העוגה שקונים רק הרבה יותר טרי וטעים. אפשר להכין עם הילדים, אבל אפשר גם להפתיע אותם ולהתמוגג מהתגובה.

מתכון לקינדר דליס

יותר יפה מהגרסה המוכרת בעינינו (צילום: נופר צור, mako אוכל)
יותר יפה מהגרסה המוכרת בעינינו | צילום: נופר צור, mako אוכל

בלונדיז מעלפים עם שוקולד צ'יפס

במקום הבראוניז המסורתיים (ובעצם למה במקום, בנוסף!) - בראוניז בהירים עם פצפוצי שוקולד. 10 דקות והתבנית בתנור, עוד חצי שעה והיא אצלכם בסוכה. זהירות, חם.

בלונדיז מעלפים עם שוקולד צ'יפס

בלונדיז של עדיקוש  (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
בלונדיז של עדיקוש | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

אצבעות חמאה ושוקולד צ'יפס

וזו גרסה מקוצרת לעוגיות שוקולד צ'יפס בגרסה חמאתית במיוחד, שבה משטחים את התערובת בתבנית ואחר כך חותכים למקלות. 

מתכון: אצבעות חמאה ושוקולד צ'יפס

וככה הן ייראו אחרי ביס ראשון (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
וככה הן ייראו אחרי ביס ראשון | צילום: קרן אגם, mako אוכל

שושני שמרים פיסטוק

שושני שמרים במילוי פיסטוק ושוקולד לבן. באמת צריך להמשיך?

>> למתכון: שושני שמרים פיסטוק

שושני שמרים פיסטוק  (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
שושני שמרים פיסטוק | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

חיתוכיות לימון

ואם כבר מתכון של עדיקוש, אי אפשר לוותר על חיתוכיות הלימון המפנקות האלה. קינוח חמוץ-מתוק מהמם עם תחתית פריכה, ואפילו לא צריך בשבילן חלב מרוכז או אינסטנט פודינג. 

>> למתכון: חיתוכיות לימון אפויות

חיתוכיות לימון אפויות  (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
חיתוכיות לימון אפויות | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לחמניות וניל רכות להתעלף

אנחנו מתחילים דווקא עם מתכון מהפחות פשוטים, כזה שמשתמשים בו בשמרים (די נו, קטן עליכם), אבל תסמכו עלינו שאם נתנו לו את הכבוד כנראה שהוא שווה את זה. נאמר זאת כך: אלוהים, כמה שהוא שווה את זה! מדובר בלחמניות ענניות לגמרי, עם טעם ונילי עדין ומתיקות נעימה, שתגרום לכם להתקשות מאוד לעצור אחרי אחת. הכל על הסוד של הבצק - בפנים.

>> למתכון: לחמניות וניל רכות להתעלף

לחמניות וניל (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
לחמניות וניל | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגיות קוקימן

מתכון שאנחנו פשוט הרוסים עליו מתוך הבלוג המצוין סיר פלא של אורלי פלאי ונמרוד סונדרס. מדובר בעוגיות הכי קרובות שיש לקוקימן של פעם, והיופי הוא שאפשר להכין אותן עם מיליון סוגים של תוספות ושדרוגים. ברור שיש הצעות בפנים. 

>> למתכון: עוגיות קוקימן

עוגיות הבית, מתוך הבלוג סיר פלא (צילום: נמרוד סונדרס, סיר פלא)
עוגיות הבית, מתוך הבלוג סיר פלא | צילום: נמרוד סונדרס, סיר פלא
עוגיות הבית ושלל תוספות אפשריות. סיר פלא (צילום: נמרוד סונדרס, סיר פלא)
אמרנו המון אופציות? | צילום: נמרוד סונדרס, סיר פלא

גביניות שמרים שכל אחד יכול להכין

אם ירד גשם בסוכות וגם אם לא - אין מאפה שמתאים לאווירה של תחילת הסתיו כמו גביניות רכות ומנחמות. מדובר במתכון של קרן אגם, מה שמבטיח גם שהמתכון יעבוד אצלכם ולא אתם אצלו, וגם שהתוצאה המעולה מובטחת.

>> למתכון: גביניות שמרים שכל אחד יכול להכין

גביניות שמרים (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
גביניות שמרים | צילום: קרן אגם, mako אוכל

שבלולי קינמון

עוד מאפה שהולך עם הסתיו כמו גשם ראשון עם סוכה הוא הסינבון האהוב - מאפה השמרים החמאתי ועתיר הקינמון, שאפשר להכין בלי ציפוי ולהרגיש שזה מושלם, או עם ציפוי, ולהבין שעכשיו זה אפילו יותר מושלם מאשר קודם. 

>> למתכון: שבלולי קינמון

סינבון רול (צילום: sutsaiy, Shutterstock)
סינבון רול | צילום: sutsaiy, Shutterstock

עוגיית ענק ב-6 טעמים

מתכון פשוט וקליל, שיש לו גם ערך חברתי - מהתנור מוציאים עוגייה אחת ענקית, שמחולקת לשישה טעמים (או כמה שתרצו), ואז מחליטים אם לנשנש ממנה כל אחד קצת, לחלק לפי טעמים או סתם להסתער בפראות. אנחנו כמובן תומכים באפשרות השלישית.

>> למתכון: עוגיית ענק ב-6 טעמים

עוגיית ענק ב-6 טעמים. אחרי אפייה (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
ואחרי אפייה | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

עוגיות אמסטרדם

האם אפשר לדבר על עוגיות מבלי להציע את אופציית עוגיות האמסטרדם המהוללות? התשובה היא כמובן לא. מוזמנים להיכנס למתכון הזה של רון יוחננוב, לקרוא טוב את ההוראות והחידודים ולהבליח בסוכה עם קופסת עוגיות שהן באמת מליגה אחרת. מדובר במתכון פשוט שבפשוטים, אבל יש כמה כללים חשובים שאם לא תעקבו אחריהם אתם עלולים לנחול מפח נפש.

>> למתכון: עוגיות אמסטרדם

עוגיות אמסטרדם מוכנות (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
עוגיות אמסטרדם מוכנות | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

מיני פאי בראוניז

בראוניז עם שדרוג באופי (בצק פריך) ובצורה (שהיא בעצם מאפינס). אם יש מישהו שהיינו סומכים עליו לשדך כמו שצריך בין פאי לבראוני, ברור שזאת קרן אגם.

>> למתכון: מיני פאי בראוניז

מיני פאי בראוניז (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
מיני פאי בראוניז | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת רשת שוקולד גבינה

ועכשיו עוגה, אבל כזו שעומדת בקריטריון המרכזי שלנו - שאפשר יהיה לאכול אותה בלי ללכלך לא צלחת ולא מזלג. מדובר למעשה בעוגת שוקולד, שמתהדרת בשכבת שתי וערב של שוקולד וגבינה שהופכת אותה למלכת קינוחים לא קטנה.

>> למתכון: עוגת רשת שוקולד גבינה

עוגת רשת שוקולד גבינה פרוסה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת רשת שוקולד גבינה פרוסה | צילום: קרן אגם, mako אוכל

פנקייק שיש שוקו-וניל

פנקייק זה תמיד מגניב, פנקייק בשני צבעים זה כבר מגניב כפול, וסוכות מרגיש לנו כמו הזדמנות טובה למגניב כפול. ומה היופי? זה ממש ממש פשוט!

>> למתכון: פנקייק שיש שוקו-וניל

פנקייק שיש (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
פנקייק שיש | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עוגיות אוראו גבינה

עוגת גבינה אנחנו לא מכניסים לרשימת קינוחי סוכות שלנו, כי היא כבר מצריכה (לא עלינו) צלחת וסכו"ם, אבל עוגיות גבינה - זה כבר משהו אחר. המרכיב העיקרי בעוגיות האלה הוא גבינת שמנת, והמרכיב העיקרי השני - עוגיות אוראו. שני אלה ביחד? וואו.

>> למתכון: עוגיות אוראו גבינה

עוגיות אוראו גבינה (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
עוגיות אוראו גבינה | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

אלפחורס

המתכון הזה, של חן שוקרון, הוא הטוב ביותר שאנחנו מכירים לאלפחורס. למעשה, אם נספור את הגולשים שחששו מההכנה של העוגיות האלה וגילו בזכות המתכון הזה את האור - נהיה עסוקים זמן ארוך מאוד בספירה. הכי מפורט, הכי ברור. מתכון מעולה נו.

>> למתכון: אלפחורס

אלפחורס (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
אלפחורס | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

עוגת שיש אגוזים

זאת העוגה הקבועה שלנו ללפני הצום של יום כיפור וגם לאחריו, אבל אין שום סיבה לעצור שם. היא עדינה, היא אגוזית וקינמונית כמו שאנחנו אוהבים, ולהכין אותה זה כיף חיים. מתכון של נטלי לוין.

>> למתכון: עוגת שיש אגוזים

עוגת שיש אגוזים  (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
עוגת שיש אגוזים | צילום: נטלי לוין, mako אוכל

עוגת שיש וניל מייפל

ועוד שיש אחת, הפעם לא עם אגוזים, לא קינמון ואפילו לא שוקולד. השילוב של וניל ומייפל כל כך מוצלח כשהם מעורבבים יחד, שאין שום סיבה שהוא לא יעבוד נהדר גם כשהם חולקים טריטוריה בתבנית זה לצד זה. ספוילר קטן: זה עובד פגז.

>> למתכון: עוגת שיש וניל מייפל

עוגת שיש וניל-מייפל (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת שיש וניל-מייפל | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגיות שוקולד פאדג' עם מיני אוראו

איך שראינו את המתכון הזה לראשונה טסנו למטבח והכנו אותו, והוא לא אכזב. המיני אוראו למעלה הן בגדר קישוט שהוא לא באמת חיוני, אבל אתם חייבים להודות שהמראה הזה פשוט שובה את הלב.

>> למתכון: עוגיות שוקולד פאדג' עם מיני אוראו

עוגיות שוקולד פאדג' עם מיני אוראו  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגיות שוקולד פאדג' עם מיני אוראו | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגיות אגוזים מושלגות

בצק פריך הוא בדרך כלל הבסיס שאנחנו מכינים לפאי, אבל אין שום סיבה לעצור שם - וההוכחה הכי טובה לזה היא העוגיות האלה, שהן בעצם בצק פריך מחוזק בהמון המון אגוזים. כמה נימוח, כמה טעים. הסוכה שלכם תמות עליהן.

>> למתכון: עוגיות אגוזים מושלגות

עוגיות אגוזים מושלגות (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגיות אגוזים מושלגות | צילום: קרן אגם, mako אוכל

קסטה ביתית בקלי קלות

לא צריך צלחת, לא צריך סכו"ם, אבל כן - את הקינוח הזה צריך לזלול מהר, אין לו הרבה סבלנות לחכות. מצד שני, תכינו אותו ותראו שגם לכם לא תהיה.

>> למתכון: קסטה ביתית בקלי קלות

קסטה ביתית בקלי קלות (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
קסטה ביתית בקלי קלות | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

עוגיות שוקולד צ'יפס מדויקות

למה אנחנו מציעים לכם מתכון לעוגות שוקולד צ'יפס רגילות, בלי שדרוגים ובלי סלסולים? כי בזכות המתכון הזה הבנו שכשמכינים אותן כמו שצריך - עוגיות שוקולד צ'יפס הן באמת עונג שאין שני לו. וככה מכינים אותן כמו שצריך.

>> למתכון: עוגיות שוקולד צ'יפס מדויקות

עוגיות שוקולד צ'יפס מדויקות  (צילום: דרור כהן, בייקרי 365 וחברים)
עוגיות שוקולד צ'יפס מדויקות | צילום: דרור כהן, בייקרי 365 וחברים

קראנץ נוטלה

מכל עוגות השמרים שהכנו - ואנחנו מכינים לא מעט - זאת שבתה את ליבנו באופן מיוחד. אולי זאת הצורה ואולי המילוי, שמפנק בפצפוצי שוקולד בנוסף לנוטלה, כך או כך, יש בה משהו מענג יותר מעוגות שמרים שוקולד אחרות, ואנחנו אוהבים מענג.

>> למתכון: קראנץ נוטלה

קראנץ נוטלה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
קראנץ נוטלה | צילום: קרן אגם, mako אוכל

כדורי אלפחורס

עוגת השמרים גמרה לכם את הכוח? ביסקוויטים, ריבת חלב, שמנת מתוקה וקוקוס, בשביל הגלגול - זה כל מה שתצטרכו בשביל הכדורים המעלפים האלה. יותר פשוט מכדורי שוקולד, והרבה יותר מיוחד.

>> למתכון: כדורי אלפחורס

כדורי אלפחורס. ביס מבפנים (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
כדורי אלפחורס. ביס מבפנים | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

נגיסי קרמבו

יהיה גשם בסוכות השנה? אלוהים לבדו יודע. אם יהיה - לא תרצו לקבל את פניו עם הממתק החורפי האולטימטיבי, הוא הקרמבו? כאן בגרסה ביתית, קטנה ומהירה, של ענבל לביא. לא יהיה גשם? נו, סתם זללתם קרמבו. יש צרות גדולות יותר.

>> למתכון: נגיסי קרמבו

נגיסי קרמבו (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
נגיסי קרמבו | צילום: ענבל לביא, mako אוכל

מגולגלות שוקולד פריכות

כמו מגולגלות התמרים המוכרות, אבל בגרסה שוקולדית מחוזקת באגוזים. תתחילו עם 3 רולדות, בכיף, אבל אל תתפלאו אם עד מהרה תמצאו את עצמכם שוב במטבח.

>> למתכון: מגולגלות שוקולד פריכות

מגולגלות שוקולטה פריכות  (צילום: נופר צור, mako אוכל)
מגולגלות שוקולטה פריכות | צילום: נופר צור, mako אוכל

מקלות בייגלה בציפוי שוקולד-לוטוס

האושפיזין שלכם כבר בדרך לסוכה ועוד לא הכנתם כלום? המתכון הזה הוא כל מה שאתם צריכים: מקלות בייגלה בציפוי צבעוני ומקסים של שוקולד לוטוס, נראים סופר מושקעים אבל מוכנים בצ'יק - והטעם? שילוב מנצח של מתוק ומלוח. 

למתכון: מקלות בייגלה בציפוי שוקולד-לוטוס

 

מקלות בייגלה בציפוי שוקולד ולוטוס (צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל)
מקלות בייגלה בציפוי שוקולד ולוטוס | צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל

עוגיות אוזני פיל

תקופת החגים תמיד משרה עלינו אווירה משפחתית, ובועטת אותנו כמה שנים אחורה לילדות. אמרתם ילדות, אמרתם אוזני פיל גדושות סוכר, שנופלות במכוון אל כוס קפה או תה ויוצאות חזרה ספוגות באושר.

למתכון: עוגיות אוזני פיל

עוגיות אוזני פיל (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
שומעים? יש לנו עוגיות אוזני פיל | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

עוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים

כמה קל לאכול עוגת שמרים; פשוט תולשים בכיף חתיכה אחרי חתיכה עד שנגמר. אבל רגע, מה עם ההכנה? אם התהליך קצת מלחיץ אתכם, ואתם לא ממש ספצים בנושא השמרים - הנה מדריך מפורט, שלב אחרי שלב, בדרך לעוגה המושלמת.

למתכון: עוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים

עוגת שמרים שוקולד ואגוזים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
נהדרת ועשירה. עוגת שמרים מופלאה | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

אצבעות פאי פקאן וסוכר חום

אתם יכולים לראות באצבעות האלה גרסה אישית של פאי פקאן - בלי עיצוב מורכב, בלי אפייה עיוורת ובלי יותר מדי סיבוכים. היינו אומרים לכם לקחת אצבע, אבל אנחנו יודעים מה יקרה אחרי זה.

>> למתכון: אצבעות פאי פקאן וסוכר חום

אצבעות פאי פקאן וסוכר חום (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
אצבעות פאי פקאן וסוכר חום | צילום: ענבל לביא, mako אוכל

קוקילידה ביתית

למה קוקילידה זה קינוח מנצח אנחנו לא צריכים להסביר, נכון? אז קבלו את ההצעה הבאה: אתם תכינו את העוגיות, השכנים יביאו גלידה, הילדים ירכיבו את הקוקילידות בעצמם והנה, גם הרווחתם שעה של שקט לקשקש בכיף עם האושפיזין, וגם תקבלו בסוף יופי של ביס. 

למתכון: קוקילידה ביתית

קוקילידה (צילום: רעות זומר, Cookstock)
מתאימה לכל עונה בשנה. קוקילידה ביתית | צילום: רעות זומר, Cookstock

חיתוכיות לימון עם ריבת פטל

חיתוכיות לימון ופטל יפות, צבעוניות וריחניות. אם אתם על תקן האורחים - מומלץ להניח אותן בצנצנת שקופה ויפה ולקטוף את תואר האורח המצטיין לשנת 2021. מדובר כולה בשעה וקצת של עבודה, אבל את זה אף אחד לא צריך לדעת. 

למתכון: חיתוכיות לימון עם ריבת פטל

 

חיתוכיות לימון  (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
ריחניות, מתוקות ויפות. חיתוכיות לימון | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

בלינצ'ס במילוי מתוק

והנה מתכון כיפי שיכול לשמש על תקן מנה מתוקה וקלילה או אפילו ארוחת ערב מפנקת במיוחד לילדים: בלינצ'ס דקים דקים במילוי מתוק - ללקק את האצבעות. ואגב, ממש לא חייבים לאכול אותם חמים, ככה שהם מושלמים להגשה בסוכה. 

למתכון: בלינצ'ס במילוי מתוק

 

בלינצ'ס (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
חכו שתגיעו למילוי. בלינצ'ס | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עוגיות שוקולד צ'יפס עם לוטוס

עבדתם שעות על הכנת קישוטים לסוכה? גזרתם, הדבקתם ותליתם? איזה כיף. אז הנה מתכון שיתאים לסוכה הצבעונית שלכם - עוגיות שוקולד צ'יפס עם סוכריות צבעוניות שישתלבו בול עם כל השרשראות והדגלים, וידרשו מכם הרבה פחות עבודה. כמה בדיוק? 20 דקות. 

למתכון: עוגיות שוקולד צ'יפס עם לוטוס

עוגיות לוטוס שוקולד צ'יפס (צילום: נועם בסט, mako אוכל)
עוגיות שוקולד צ'יפס משודרגות | צילום: נועם בסט, mako אוכל

פופקורן מתוק עם לוטוס ושוקולד לבן

פופקורן, לוטוס ושוקולד לבן. משלבים את שלושתם ומקבלים קינוח חטיפי שאי אפשר להפסיק לנשנש. מה עושים? מכינים סיר שלם של פופקורן, שזה, כידוע, כלום עבודה, ומשקיעים רק עוד כמה דקות בציפוי. כמה פשוט - ככה טעים. 

למתכון: פופקורן מתוק עם לוטוס ושוקולד לבן

פופקורן לוטוס (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
פופקורן עם לוטוס ושוקולד לבן. חוויה אחרת לגמרי | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

>> והנה עוד מתכונים שיבואו יופי לפני שתוציאו את הקינוחים