זמני כניסת ויציאת חג סוכות 2023
כל המתכונים שחייבים לסוכות מחכים לכם ממש כאן
שושני שמרים לא מהעולם הזה
שושני שמרים אישיות, גדולות ויפות, שלא ברור אם הן יותר חתיכות או יותר טעימות. הבצק חלומי, המילוי שמימי והזיגוג מוסיף את הטאץ' הסופי.
מאפינס אוכמניות יותר טובים משל סטארבקס
כבר עשרות שנים שהמאפה הכי מזוהה עם רשת סטארבקס האמריקאית הוא מאפינס האוכמניות שלה, ובצדק - באמת מדובר במתוק המושלם ליד הקפה. פשוט, עדין, פחמימה צנועה ונהדרת. עכשיו ישנה הגרסה הזו, של עדיקוש, שמתחננת שתיקחו אותה לסוכה אחר הצהריים.
מאפינס אוכמניות יותר טובים משל סטארבקס

עוגת קינדר דליס
שתי שכבות עוגת שוקולד וביניהן קרם וניל - ממש כמו העוגה שקונים רק הרבה יותר טרי וטעים. אפשר להכין עם הילדים, אבל אפשר גם להפתיע אותם ולהתמוגג מהתגובה.

בלונדיז מעלפים עם שוקולד צ'יפס
במקום הבראוניז המסורתיים (ובעצם למה במקום, בנוסף!) - בראוניז בהירים עם פצפוצי שוקולד. 10 דקות והתבנית בתנור, עוד חצי שעה והיא אצלכם בסוכה. זהירות, חם.
בלונדיז מעלפים עם שוקולד צ'יפס

אצבעות חמאה ושוקולד צ'יפס
וזו גרסה מקוצרת לעוגיות שוקולד צ'יפס בגרסה חמאתית במיוחד, שבה משטחים את התערובת בתבנית ואחר כך חותכים למקלות.
מתכון: אצבעות חמאה ושוקולד צ'יפס

שושני שמרים פיסטוק
שושני שמרים במילוי פיסטוק ושוקולד לבן. באמת צריך להמשיך?

חיתוכיות לימון
ואם כבר מתכון של עדיקוש, אי אפשר לוותר על חיתוכיות הלימון המפנקות האלה. קינוח חמוץ-מתוק מהמם עם תחתית פריכה, ואפילו לא צריך בשבילן חלב מרוכז או אינסטנט פודינג.
>> למתכון: חיתוכיות לימון אפויות

לחמניות וניל רכות להתעלף
אנחנו מתחילים דווקא עם מתכון מהפחות פשוטים, כזה שמשתמשים בו בשמרים (די נו, קטן עליכם), אבל תסמכו עלינו שאם נתנו לו את הכבוד כנראה שהוא שווה את זה. נאמר זאת כך: אלוהים, כמה שהוא שווה את זה! מדובר בלחמניות ענניות לגמרי, עם טעם ונילי עדין ומתיקות נעימה, שתגרום לכם להתקשות מאוד לעצור אחרי אחת. הכל על הסוד של הבצק - בפנים.
>> למתכון: לחמניות וניל רכות להתעלף

עוגיות קוקימן
מתכון שאנחנו פשוט הרוסים עליו מתוך הבלוג המצוין סיר פלא של אורלי פלאי ונמרוד סונדרס. מדובר בעוגיות הכי קרובות שיש לקוקימן של פעם, והיופי הוא שאפשר להכין אותן עם מיליון סוגים של תוספות ושדרוגים. ברור שיש הצעות בפנים.


גביניות שמרים שכל אחד יכול להכין
אם ירד גשם בסוכות וגם אם לא - אין מאפה שמתאים לאווירה של תחילת הסתיו כמו גביניות רכות ומנחמות. מדובר במתכון של קרן אגם, מה שמבטיח גם שהמתכון יעבוד אצלכם ולא אתם אצלו, וגם שהתוצאה המעולה מובטחת.
>> למתכון: גביניות שמרים שכל אחד יכול להכין

שבלולי קינמון
עוד מאפה שהולך עם הסתיו כמו גשם ראשון עם סוכה הוא הסינבון האהוב - מאפה השמרים החמאתי ועתיר הקינמון, שאפשר להכין בלי ציפוי ולהרגיש שזה מושלם, או עם ציפוי, ולהבין שעכשיו זה אפילו יותר מושלם מאשר קודם.

עוגיית ענק ב-6 טעמים
מתכון פשוט וקליל, שיש לו גם ערך חברתי - מהתנור מוציאים עוגייה אחת ענקית, שמחולקת לשישה טעמים (או כמה שתרצו), ואז מחליטים אם לנשנש ממנה כל אחד קצת, לחלק לפי טעמים או סתם להסתער בפראות. אנחנו כמובן תומכים באפשרות השלישית.
>> למתכון: עוגיית ענק ב-6 טעמים

עוגיות אמסטרדם
האם אפשר לדבר על עוגיות מבלי להציע את אופציית עוגיות האמסטרדם המהוללות? התשובה היא כמובן לא. מוזמנים להיכנס למתכון הזה של רון יוחננוב, לקרוא טוב את ההוראות והחידודים ולהבליח בסוכה עם קופסת עוגיות שהן באמת מליגה אחרת. מדובר במתכון פשוט שבפשוטים, אבל יש כמה כללים חשובים שאם לא תעקבו אחריהם אתם עלולים לנחול מפח נפש.

מיני פאי בראוניז
בראוניז עם שדרוג באופי (בצק פריך) ובצורה (שהיא בעצם מאפינס). אם יש מישהו שהיינו סומכים עליו לשדך כמו שצריך בין פאי לבראוני, ברור שזאת קרן אגם.

עוגת רשת שוקולד גבינה
ועכשיו עוגה, אבל כזו שעומדת בקריטריון המרכזי שלנו - שאפשר יהיה לאכול אותה בלי ללכלך לא צלחת ולא מזלג. מדובר למעשה בעוגת שוקולד, שמתהדרת בשכבת שתי וערב של שוקולד וגבינה שהופכת אותה למלכת קינוחים לא קטנה.
>> למתכון: עוגת רשת שוקולד גבינה

פנקייק שיש שוקו-וניל
פנקייק זה תמיד מגניב, פנקייק בשני צבעים זה כבר מגניב כפול, וסוכות מרגיש לנו כמו הזדמנות טובה למגניב כפול. ומה היופי? זה ממש ממש פשוט!
>> למתכון: פנקייק שיש שוקו-וניל

עוגיות אוראו גבינה
עוגת גבינה אנחנו לא מכניסים לרשימת קינוחי סוכות שלנו, כי היא כבר מצריכה (לא עלינו) צלחת וסכו"ם, אבל עוגיות גבינה - זה כבר משהו אחר. המרכיב העיקרי בעוגיות האלה הוא גבינת שמנת, והמרכיב העיקרי השני - עוגיות אוראו. שני אלה ביחד? וואו.

אלפחורס
המתכון הזה, של חן שוקרון, הוא הטוב ביותר שאנחנו מכירים לאלפחורס. למעשה, אם נספור את הגולשים שחששו מההכנה של העוגיות האלה וגילו בזכות המתכון הזה את האור - נהיה עסוקים זמן ארוך מאוד בספירה. הכי מפורט, הכי ברור. מתכון מעולה נו.

עוגת שיש אגוזים
זאת העוגה הקבועה שלנו ללפני הצום של יום כיפור וגם לאחריו, אבל אין שום סיבה לעצור שם. היא עדינה, היא אגוזית וקינמונית כמו שאנחנו אוהבים, ולהכין אותה זה כיף חיים. מתכון של נטלי לוין.

עוגת שיש וניל מייפל
ועוד שיש אחת, הפעם לא עם אגוזים, לא קינמון ואפילו לא שוקולד. השילוב של וניל ומייפל כל כך מוצלח כשהם מעורבבים יחד, שאין שום סיבה שהוא לא יעבוד נהדר גם כשהם חולקים טריטוריה בתבנית זה לצד זה. ספוילר קטן: זה עובד פגז.
>> למתכון: עוגת שיש וניל מייפל

עוגיות שוקולד פאדג' עם מיני אוראו
איך שראינו את המתכון הזה לראשונה טסנו למטבח והכנו אותו, והוא לא אכזב. המיני אוראו למעלה הן בגדר קישוט שהוא לא באמת חיוני, אבל אתם חייבים להודות שהמראה הזה פשוט שובה את הלב.
>> למתכון: עוגיות שוקולד פאדג' עם מיני אוראו

עוגיות אגוזים מושלגות
בצק פריך הוא בדרך כלל הבסיס שאנחנו מכינים לפאי, אבל אין שום סיבה לעצור שם - וההוכחה הכי טובה לזה היא העוגיות האלה, שהן בעצם בצק פריך מחוזק בהמון המון אגוזים. כמה נימוח, כמה טעים. הסוכה שלכם תמות עליהן.
>> למתכון: עוגיות אגוזים מושלגות

קסטה ביתית בקלי קלות
לא צריך צלחת, לא צריך סכו"ם, אבל כן - את הקינוח הזה צריך לזלול מהר, אין לו הרבה סבלנות לחכות. מצד שני, תכינו אותו ותראו שגם לכם לא תהיה.
>> למתכון: קסטה ביתית בקלי קלות

עוגיות שוקולד צ'יפס מדויקות
למה אנחנו מציעים לכם מתכון לעוגות שוקולד צ'יפס רגילות, בלי שדרוגים ובלי סלסולים? כי בזכות המתכון הזה הבנו שכשמכינים אותן כמו שצריך - עוגיות שוקולד צ'יפס הן באמת עונג שאין שני לו. וככה מכינים אותן כמו שצריך.
>> למתכון: עוגיות שוקולד צ'יפס מדויקות

קראנץ נוטלה
מכל עוגות השמרים שהכנו - ואנחנו מכינים לא מעט - זאת שבתה את ליבנו באופן מיוחד. אולי זאת הצורה ואולי המילוי, שמפנק בפצפוצי שוקולד בנוסף לנוטלה, כך או כך, יש בה משהו מענג יותר מעוגות שמרים שוקולד אחרות, ואנחנו אוהבים מענג.

כדורי אלפחורס
עוגת השמרים גמרה לכם את הכוח? ביסקוויטים, ריבת חלב, שמנת מתוקה וקוקוס, בשביל הגלגול - זה כל מה שתצטרכו בשביל הכדורים המעלפים האלה. יותר פשוט מכדורי שוקולד, והרבה יותר מיוחד.

נגיסי קרמבו
יהיה גשם בסוכות השנה? אלוהים לבדו יודע. אם יהיה - לא תרצו לקבל את פניו עם הממתק החורפי האולטימטיבי, הוא הקרמבו? כאן בגרסה ביתית, קטנה ומהירה, של ענבל לביא. לא יהיה גשם? נו, סתם זללתם קרמבו. יש צרות גדולות יותר.

מגולגלות שוקולד פריכות
כמו מגולגלות התמרים המוכרות, אבל בגרסה שוקולדית מחוזקת באגוזים. תתחילו עם 3 רולדות, בכיף, אבל אל תתפלאו אם עד מהרה תמצאו את עצמכם שוב במטבח.
>> למתכון: מגולגלות שוקולד פריכות

מקלות בייגלה בציפוי שוקולד-לוטוס
האושפיזין שלכם כבר בדרך לסוכה ועוד לא הכנתם כלום? המתכון הזה הוא כל מה שאתם צריכים: מקלות בייגלה בציפוי צבעוני ומקסים של שוקולד לוטוס, נראים סופר מושקעים אבל מוכנים בצ'יק - והטעם? שילוב מנצח של מתוק ומלוח.
למתכון: מקלות בייגלה בציפוי שוקולד-לוטוס

עוגיות אוזני פיל
תקופת החגים תמיד משרה עלינו אווירה משפחתית, ובועטת אותנו כמה שנים אחורה לילדות. אמרתם ילדות, אמרתם אוזני פיל גדושות סוכר, שנופלות במכוון אל כוס קפה או תה ויוצאות חזרה ספוגות באושר.

עוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים
כמה קל לאכול עוגת שמרים; פשוט תולשים בכיף חתיכה אחרי חתיכה עד שנגמר. אבל רגע, מה עם ההכנה? אם התהליך קצת מלחיץ אתכם, ואתם לא ממש ספצים בנושא השמרים - הנה מדריך מפורט, שלב אחרי שלב, בדרך לעוגה המושלמת.
למתכון: עוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים

אצבעות פאי פקאן וסוכר חום
אתם יכולים לראות באצבעות האלה גרסה אישית של פאי פקאן - בלי עיצוב מורכב, בלי אפייה עיוורת ובלי יותר מדי סיבוכים. היינו אומרים לכם לקחת אצבע, אבל אנחנו יודעים מה יקרה אחרי זה.
>> למתכון: אצבעות פאי פקאן וסוכר חום

קוקילידה ביתית
למה קוקילידה זה קינוח מנצח אנחנו לא צריכים להסביר, נכון? אז קבלו את ההצעה הבאה: אתם תכינו את העוגיות, השכנים יביאו גלידה, הילדים ירכיבו את הקוקילידות בעצמם והנה, גם הרווחתם שעה של שקט לקשקש בכיף עם האושפיזין, וגם תקבלו בסוף יופי של ביס.

חיתוכיות לימון עם ריבת פטל
חיתוכיות לימון ופטל יפות, צבעוניות וריחניות. אם אתם על תקן האורחים - מומלץ להניח אותן בצנצנת שקופה ויפה ולקטוף את תואר האורח המצטיין לשנת 2021. מדובר כולה בשעה וקצת של עבודה, אבל את זה אף אחד לא צריך לדעת.
למתכון: חיתוכיות לימון עם ריבת פטל

בלינצ'ס במילוי מתוק
והנה מתכון כיפי שיכול לשמש על תקן מנה מתוקה וקלילה או אפילו ארוחת ערב מפנקת במיוחד לילדים: בלינצ'ס דקים דקים במילוי מתוק - ללקק את האצבעות. ואגב, ממש לא חייבים לאכול אותם חמים, ככה שהם מושלמים להגשה בסוכה.

עוגיות שוקולד צ'יפס עם לוטוס
עבדתם שעות על הכנת קישוטים לסוכה? גזרתם, הדבקתם ותליתם? איזה כיף. אז הנה מתכון שיתאים לסוכה הצבעונית שלכם - עוגיות שוקולד צ'יפס עם סוכריות צבעוניות שישתלבו בול עם כל השרשראות והדגלים, וידרשו מכם הרבה פחות עבודה. כמה בדיוק? 20 דקות.
למתכון: עוגיות שוקולד צ'יפס עם לוטוס

פופקורן מתוק עם לוטוס ושוקולד לבן
פופקורן, לוטוס ושוקולד לבן. משלבים את שלושתם ומקבלים קינוח חטיפי שאי אפשר להפסיק לנשנש. מה עושים? מכינים סיר שלם של פופקורן, שזה, כידוע, כלום עבודה, ומשקיעים רק עוד כמה דקות בציפוי. כמה פשוט - ככה טעים.
למתכון: פופקורן מתוק עם לוטוס ושוקולד לבן

>> והנה עוד מתכונים שיבואו יופי לפני שתוציאו את הקינוחים
תגובות