בורקס פרעצלמכינים אותם ממש כמו שמכינים כל בורקס, רק עם בצק של פרעצל, כזה שמתבשל קצרצרות במים לפני הכניסה לתנור. נו מה חשבתם, שלא נדאג לכם לפתיח מושלם לקראת שבועות? יותר מפנק מזה נשתגע
רותם ליברזון
| mako אוכל
| פורסם 10/05/21 08:00
צילום: אמיר מנחם
|
המצרכים :לבצק:
למלית:
לישול:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, מים וסוכר ולשים יחד במהירות בינונית כעשר דקות עד שהבצק מבריק וגמיש. את המלח מוסיפים רק לקראת סוף הלישה. מתפיחים את הבצק בקערה משומנת ומכוסה כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו. 2 למילוי: מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית. 3 אחרי שהבצק תפח מרדדים אותו על משטח מקומח למלבן גדול. חותכים את המלבן לרצועות ברוחב 3-4 ס"מ וכל רצועה חותכים לריבועים. במרכז כל ריבוע מניחים כף ממלית הגבינות ומקפלים לצורת משולש. סוגרים היטב את הפינות. 4 מרתיחים בסיר גדול מים ואבקת סודה לשתייה ובינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. >> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון 5 מכניסים את הבורקס בזוגות למים למשך 1-2 דקות ומוציאים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה ומפזרים שומשום, ומכניסים מיד לתנור ל-20 דקות עד שהבורקס מזהיב ומוכן. 6 מגישים מיד לצד ביצים קשות בצל וחריף. בורקס פרעצל | צילום: אמיר מנחםבתיאבון! |