1 חולטים את האספרגוס 2-3 דקות בקערה עם מים רותחים. מסננים ומעבירים לקערת מי קרח, לעצירת הבישול. מסננים שוב ומייבשים.
2 מקלפים את האספרגוס לאורכו ומסירים את החלק הלבן, העצי.
3 "מקלפים" את גוש הפרמזן לפרוסות בעובי 1/2 מ"מ בעזרת קולפן.
4 מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה ופורשים את הבצק. מברישים את הבצק בחלמון.
5 מסדרים את האספרגוס במרכז הבצק – שומרים על שוליים של לפחות שני ס"מ מכל צד. מטפטפים על האספרגוס מעט שמן זית.
6 אופים כ-10 דקות, או עד ששולי הבצק מתחילים להשחים ולהתנפח.
7 מוציאים מהתנור ומניחים על האספרגוס את פרוסות הגבינה.
8 מחזירים לתנור ל-8 דקות נוספות, עד שהבצק שחום ותפוח והגבינה נמסה.
הביצה העלומה:
1 מרתיחים מים בסיר קטן ומוסיפים חומץ בן יין לבן.
2 יוצרים בסיר מערבולת על ידי בחישה בכף, שוברים את הביצה ומחליקים לתוך המערבולת.
3 מבשלים כ-30 שניות ומוציאים בעדינות, בעזרת כף מחוררת.
4 הרכבת המנה: מניחים את המאפה בעדינות במרכז צלחת הגשה. ממקמים במרכז את הביצה העלומה וזורים מעט מלח ופלפל שחור.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> לכל המתכונים לשבועות