בראוניז גלידהפטנט גאוני שבזכותו תוכלו להכין גלידה ביתית במרקם מושלם ובכלום עבודה: מקציפים קרם מסקרפונה וקרם פטיסייר 3 דקות, מקפיאים וגמרנו. שידכנו לגלידה תחתית בראוניז עשירה וקרם שוקולד מלטף והתוצאה: עוגת גלידה
לימור לניאדו תירוש
| מחלבות גד
| פורסם 11/05/21 07:00
צילום: דניאל לילה, קונספט ויז'ואלי וסטילינג: עמית פרבר, מחלבות גד
|
המצרכים :לתבנית 20*20 ס"מ:
לגלידה:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבראוניז: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה משומן בחמאה. 2 ממיסים שוקולד, חמאה ואבקת סוכר מעל בן מארי ומערבבים לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. מסירים מהאש ומצננים מעט. 3 טורפים ביצים בקערה במטרפה ידנית לתערובת מעט תפוחה. מוסיפים את תערובת השוקולד לביצים, מערבבים, מוסיפים פקאנים, קמח וקקאו ומערבבים. יוצקים לתבנית ומיישרים. 4 מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות, מכניסים את התבנית לתנור ואופים 15 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים שעה לפחות. 5 מכינים את הגלידה: מקציפים קרם מסקרפונה וקרם פטיסייר במיקסר 3-2 דקות במהירות בינונית-גבוהה לקבלת קציפה תפוחה ויציבה. יוצקים מעל הבראוניז, מיישרים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-5 שעות לפחות ורצוי לילה. 6 מכינים את הציפוי: יוצקים שמנת מתוקה ודבש לסיר קטן ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים לחום גוף. 7 יוצקים את הציפוי מעל העוגה הקפואה, מיישרים, מכסים בניילון נצמד ומחזירים למקפיא לשעה לפחות. 8 כ-10 דקות לפני ההגשה מוציאים את העוגה מהמקפיא. אחרי המנוחה מחלצים אותה מהתבנית, מעבירים לקרש חיתוך, חותכים לקוביות בגודל 10 ס”מ ואז חותכים כל קובייה בצורת X לקבלת 4 משולשים. מגישים מייד. |