"מסבחה" שקדים ולאבנהסוד הטעם של המנה הוא השריית השקדים ביוגורט, שהופכת אותם עסיסיים במיוחד. אחרי שטוחנים אותם ומערבבים עם הלאבנה החמצמצה ושפע עלים ירוקים - מתקבלת מנת ניגוב נפלאה
לימור תירוש
| מחלבות גד
| פורסם 20/05/20 15:38
![]()
צילום: דניאל לילה , מחלבות גד
|
המצרכים (6 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערה שקדים ויוגורט ומעבירים למקרר להשריה של שעתיים לפחות ואפשר לילה שלם. 2 מעבירים את השקדים והיוגורט למעבד מזון וטוחנים בפולסים לתערובת גסה. מוסיפים את שאר החומרים מלבד הבצל הירוק והארוגולה וטוחנים קצרות. נמנעים מטחינת יתר. עד שלב זה אפשר להכין מראש ולשמור בקירור עד יומיים. 3 סמוך להגשה מוסיפים כוס ארוגולה וחצי כוס בצל ירוק ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. 4 משטחים את המסבחה בצלחת הגשה, מפזרים את יתרת הארוגולה והבצל הירוק, מפזרים קליפת לימון מגוררת ומזלפים שמן זית. מגישים לצד קרקרים, לחם טוב או קרעי פיתה קלויה.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |