גאלט זוקיני וגבינותהכירו את הגאלט - הבן דוד הפרוע, החופשי והחתיך של הטארט המעונב: פשוט מרדדים את הבצק, זורמים עם תערובת של גבינות מעולות וזוקיני עדינים ומקפלים מסביב, ככה, בלי חוקים. כי הגאלט יוצא הכי טעים כשנוח לו
שי-לי ליפא
| מחלבות גד
| פורסם 10/05/15 09:46
צילום: דניאל לילה, mako אוכל
|
Galette הוא טארט כפרי צרפתי. מכינים אותו ללא תבנית טארט: מרדדים את הבצק הפריך לעיגול על גבי נייר אפייה (לא חייבים לדייק בצורה ובגודל), מורחים את מלית הגבינות, מפזרים ירקות ומקפלים את השוליים באופן חופשי - יותר קל מהכנת הטארט הקלאסי, ואפילו יותר יפה! המצרכים (8 מנות):לבצק:
למלית:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מערבבים קמח, מלח וסוכר במעבד מזון עם להב פלסטיק. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים חלמון ומים ומערבלים רק עד לקבלת כדור בצק. משטחים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות. 2 בינתיים מכינים את הזוקיני: מערבבים פרוסות זוקיני עם כף מלח גס בקערה ומשהים לכ-15 דקות. שוטפים היטב, מסננים ומייבשים עם נייר סופג. 3 מחממים תנור ל-180 מעלות. 4 מכינים את המלית, מרכיבים את הגאלט ואופים: מערבבים ריקוטה, מנצ'גו ושום בקערה. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים. 5 מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול בעובי 1/2 ס"מ ומעבירים עם הנייר לתבנית תנור. מורחים את מלית הגבינות על הבצק באופן שווה. משאירים שוליים של 5 ס"מ ללא מלית. מסדרים את עיגולי הזוקיני בחפיפה במעגלים כמו רעפים וביניהם חצאי עיגולים של גדעז. מקפלים את הבצק על הזוקיני בקיפולים גסים. 6 מברישים את הבצק במעט חלמון ואת הזוקיני — במעט שמן זית. זורים פלפל על הזוקיני. 7 אופים כ-35 דקות עד שהגאלט זהוב. מגישים חם. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות. סטיילינג: עמית פרבר ספרו לנו עם מי אתם עושים את הגד, ותוכלו לזכות בחופשה חלומית! |