1 המרנג: מקציפים את החלבונים במערבל במהירות גבוהה. כאשר הקצף הופך יציב לגמרי מוסיפים מחצית מהסוכר ומקציפים עוד כדקה. מוסיפים את יתרת הסוכר ומערבבים ידנית בתנועות קיפול עדינות. מוסיפים את קליפת הלימון ומערבבים שוב, בתנועות קיפול עדינות. מעבירים את הקצף לשק זילוף. 2. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מזלפים לתבנית עיגולי קצף בקוטר 7-6 ס"מ. מזלפים לכל עיגול שוליים גבוהים (כ־4 ס"מ), כך שתתקבל צורת סלילה או קערית. משתדלים לזלף במדויק, כדי שהשוליים לא יתמוטטו. אופים במשך כשעתיים וחצי בתנור שחומם מראש ל־100 מעלות, עד שהמרנג מתייבש לגמרי. מוציאים. 3. המלית: מקציפים את המסקרפונה, השמנת וסוכר הווניל במשך כ־3 דקות, לקצפת יציבה. מאחסנים במקרר עד לשימוש. 4. רוטב הפירות: מביאים לרתיחה בסיר בינוני את כל מרכיבי הרוטב. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים עוד כ־5 דקות. מסירים מהכיריים (אפשר להגיש חם, או קר לאחר צינון במקרר. 5. הרכבת המנה: ממלאים כל קערית מרנג בכ־2 כפות מקרם המסקרפונה (בכף או בשק זילוף). יוצקים את הרוטב (חם או קר) ומגישים.