חמאת שום מתובלת ומשודרגתאחרי שהתארגנתם כבר על לחמים ומאפים וליקטתם גבינות ויין, תנו לנו להשלים לכם את שולחן החג המושלם עם מתכון של עדן דוד לחמאת שום עם דבש ועשבי תיבול. מדובר בתוספת שווה ושובבה שעוד עלולה לגנוב את כל ההצגה
עדן דוד
| mako אוכל
| פורסם 04/06/24 15:30
צילום: עדן דוד, mako אוכל
|
עדן דוד היא שפית פרטית ויוצרת תוכן קולינרי, עם ניסיון במטבחי מסעדות בארץ ובעולם (מלגו ומלבר, אייבי, Azark, Diverxo, Gaggan ועוד), ופיינליסטית עונה 4 של משחקי השף. חוץ מארוחות פרטיות עם תפריטים משתנים, עדן מעבירה בביתה סדנאות בהשראת המטבח האיטלקי, ובין היין, המאפים והסלטים, גם החמאה הזאת מוגשת למשתתפי הסדנה. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות (מצב סטטי). 2 חותכים את החלק העליון של ראשי השום, מניחים על נייר כסף, מזלפים מעט שמן זית, זורים מלח ועוטפים היטב. 3 אופים לחצי שעה, מוציאים מהתנור ומפותחים בזהירות את נייר הכסף. מזלפים מעט דבש (לפי הטעם ומידת המתיקות הרצויה) ופלפל שחור (לא חובה), עוטפים בחזרה ומחזירים ל 20-30 דקות בתנור. פותחים את הנייר ומניחים לראשי השום להתקרר כעשרים דקות. 4 מוחצים בלחיצה את שיני השום לתוך קערה\ מועכים ומוסיפים את החמאה ושאר החומרים. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך ושומרים בקופסה במקרר. * טיפ של עדן: להשתמש בחמאה גם לתיבול דגים. לעוד מתכונים של עדן ומידע על סדנאות כנסו לאתר שלה או לאינסטגרם המהמם שלה. סדנאות בהשראת המטבח האיטלקי | צילום: עדן דוד, Eden eat |