טארט מסקרפונה ואפרסקיםפינוק מיוחד לשבועות: מלית גבינה סופר עשירה ואפרסקים בסירופ, על בצק פריך בדיוק כמו בקונדיטוריה. מתכון וסרטון לעוגת שבועות כפרית ומיוחדת
| לחם יין
| פורסם 20/05/15 14:14
|
המצרכים :לבצק:
למילוי:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר בעזרת וו גיטרה את החמאה המלח, הקמח והסוכר עד לקבלת מרקם פירורי-חולי. 2 מנמיכים את מהירות הלישה ומוסיפים באיטיות תוך כדי ערבוב איטי את המים והביצה עד לקבלת עיסה אחידה. אין לערבב יתר על המידה אחרת הבצק יאבד מפריכות. 3 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור לשעתיים. 4 מרדדים את הבצק לעובי של 5 ס"מ ולקוטר רחב ב-3-5 ס"מ מזה של תבנית או רינג בקוטר 22 ס"מ, על מנת שישארו שולי בצק מחוץ לתבנית. 5 מסדרים את הבצק בתבנית, מהדקים לדפנות ומשאירים את שולי הבצק תלויים מחוץ לתבנית. 6 המילוי: חותכים את האפרסקים לרבעים, ומבשלים אותם בסיר עם 2 כפות סוכר, מיץ הלימון והמים. מסננים ומקררים. 7 מערבבים היטב את גבינת המסקרפונה, 1/4 כוס הסוכר, השמנת המתוקה, הביצה, ותמצית הווניל, ומערבבים בעדינות לקבלת תערובת אחידה. בשלב זה אפשר לקפל פנימה את האפרסקים לרבעים, או להשאיר אותם לשלב הבא. 8 הרכבת הטארט: יוצקים את המילוי על הבצק (אם המילוי הוא ללא האפרסקים, מפזרים אותם מעליו), מקפלים את הקצוות שהשארנו על המילוי ומפזרים את השקדים הקלויים. 9 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך חצי שעה. מצננים ומגישים. המתכון באדיבות לחם יין ביהוד צילום: נמרוד סונדרס עריכה: שחר זלצמן >> לכל המתכונים לשבועות>> בדקנו לכם את כל המוצרים החדשים לשבועות |