עוגת גבינה לימוניתעוגה מתוקה-חמצמצה עם איזון מושלם בין מלית גבינה עשירה לציפוי לימוני ועשיר. טעים בכל ביס מחדש
הגר שבבו
| mako אוכל
| פורסם 28/05/14 22:21
|
המצרכים :לתחתית הבצק הפריך:
למלית הגבינה:
לציפוי הלימוני:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 לתחתית: מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את כל מרכיבי הבצק בקערת המיקסר, מערבלים וממשיכים ללוש ביד עד לקבלת בצק רך. 2 משטחים את הבצק באופן אחיד בתחתית תבנית בקוטר 26 ס"מ לגובה של כ-1 ס"מ ואופים 20-25 דקות או עד הזהבה. מצננים כ-15 דקות. 3 למלית: בקערה טורפים גבינה ושמנת. מוסיפים חלמונים, סוכר (140 גרם), מיץ וגרידת לימון. לבסוף, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה. 4 מחממים תנור ל-100 מעלות. מקציפים בנפרד חלבונים ומוסיפים בהדרגה סוכר וניל (20 גרם) ולבן (10 גרם) עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את תערובת החלבונים בהדרגה לתוך מסת הגבינה. יוצקים על תחתית הבצק האפויה ומיישרים. מכניסים לתנור ואופים כשעה וחצי. העוגה מוכנה כשהשוליים יציבים למגע ומרכז העוגה רוטט מעט. מצננים ומעבירים למקרר ללילה. 5 לציפוי הלימוני: בקערה מערבבים מיץ לימון, ביצים, חלמון, סוכר ומלח. מניחים מעל בן מארי (קערה מעל סיר עם מים רותחים), מביאים ל-80 מעלות תוך כדי טריפה ללא הפסקה עד להסמכת הבלילה (את השלב הזה אפשר לעשות במיקסר מבשל, אם יש). כשהתערובת מסמיכה, מורידים מהאש ומצננים מעט עד שהתערובת מגיעה ל-60 מעלות. 6 בעזרת בלנדר מוט מטמיעים את החמאה בתוך הבלילה. מניחים בצד לצינון קצר. מוסיפים לקרם לימון שמנת חמוצה לעידון - לא חייבים להשתמש בכל המכל, אלא לפי הטעם. מורחים את הציפוי מעל עוגת הגבינה המוכנה, ומצננים היטב. לבסוף מקשטים בשקדים ומגישים. שימו לב: אנחנו ממליצים להכין את המתכון לפי אופן ההכנה המלא המפורט לעיל, כפי שקיבלנו אותו מבעל המתכון (גם במקרה של הבדלים בין המתכון הכתוב לזה המשודר בפרק).
>> לכל המתכונים לשבועות |