פיצה כרובית עם עגבניות ומוצרלה פרסקההנה מתכון שכל צליאקי ישמח לאמץ לחיים וכל מי שאכל בצק אחד יותר מדי ישמח לנסות בעצמו. זה מיוחד, זה קצת פחות מושחת והכי חשוב - זה טעים וזה יחסית פשוט להכנה
שי-לי ליפא
| מחלבות גד
| פורסם 17/05/18 07:00
צילום: דניאל לילה , מחלבות גד
|
המצרכים :לבסיס:
לרוטב:
לטופינג:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2 מכינים את בסיס הפיצה: טוחנים את הכרובית בפולסים במיקסר עד לקבלת פירורים. 3 מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה ומאדים בה את פירורי הכרובית כ-10 דקות, תוך כדי בחישה, עד שהמחבת יבשה והפירורים הופכים כהים יותר (אם הם מתחילים להזהיב מנמיכים את הלהבה לבינונית). 4 מעבירים את פירורי הכרובית לקערה ומצננים כ-5 דקות. מוסיפים לפירורים את הגרנה פדנו כשהפירורים עדיין חמימים, ומערבבים. מוסיפים ביצים ומלח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת מעט דביקה. 5 מעבירים את התערובת לתבנית המרופדת ומשטחים לעיגול בקוטר 26 ס"מ ובעובי 1 ס"מ. 6 אופים בתנור כ-20 דקות עד שהבסיס מזהיב מעט (עד שלב זה אפשר להכין עד שעתיים מראש ולשמור בטמפרטורת החדר). 7 מכינים את הרוטב: מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות תוך כדי בחישה עד לקבלת רוטב סמיך. טוחנים את הרוטב במעבד מזון או בבלנדר לקבלת מרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול (עד שלב זה אפשר להכין עד 3 ימים מראש ולשמור בכלי אטום במקרר). 8 מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות. >> לחוברת המתכונים המלאה של גד 9 מורחים על בסיס הפיצה את רוטב העגבניות. מייבשים היטב את כדורי המוצרלה בנייר סופג, פורסים לעיגולים בעובי חצי ס"מ ומייבשים גם אותם. מניחים מעל הרוטב. 10 אופים 15-10 דקות עד שהגבינה זהובה ומבעבעת (לא לדאוג אם בתחילת האפייה הגבינה מגירה נוזלים, הם יתייבשו בהמשך). מגישים מיד. |