לחמניות גבינה ושמן זית בתבנית מאפינסהלחמניות האלה הן קרובות משפחה של הבואיקוס הבולגריות, אבל שלא כמו בבואיקוס יש בהן גם שמן זית ופסטו, שצובע אותן בירוק מהמם. מחפשים את הקיק לשולחן שבועות? זה עשוי להיות הדבר![]()
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
השבוע, בשעת מצוקה של רעב, הכנתי את תערובת הגבינות שאני מכינה בדרך כלל ללחמניות הגבינה של הבולגרים, לפי מתכון של סבתא שלי. זה מתכון זריז וטעים ממש שאני מכינה תמיד עם חמאה. בהחלטה של רגע החלפתי את החמאה בשמן זית, הוספתי ממרח פסטו והכנסתי את הבצק לתבנית של מאפינס. יצא נדיר.
שימו לב, הכמות שבמתכון מספיקה ליותר מתבנית אחת של 12 מאפינס, כך שאפשר למלא יותר מאחת או לכדרר את הבצק שנשאר לכדורים ולאפות על תבנית תנור רגילה. אפשרות נוספת: לאחסן את שאריות הבלילה בקופסה במקרר למשך עד יומיים, ולאפות כשרוצים. המצרכים :ל-16 מאפינס:
לפסטו:
להברשה:
אופן ההכנה:1 מתחילים עם הפסטו: טוחנים במעבד מזון או בלנדר קטן את כל המצרכים יחד לקבלת מרקם של ממרח. אם חסר שמן זית מוסיפים. שומרים בצד. ![]() 2 מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס. 3 טורפים בקערה גדולה שמן זית, ביצים, קוטג', בולגרית, ריקוטה, מוצרלה ומלח. כשהתערובת אחידה מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים. 4 מוסיפים 4 כפיות של ממרח פסטו (אפשר יותר אם אוהבים) ומערבבים היטב. 5 ממלאים את השקעים של תבנית המאפינס עד הסוף בתערובת, מברישים ביצה ומפזרים שומשום. אופים 30-35 דקות עד שהמאפינס זהובים למראה. 6 מוציאים ומגישים חם. ![]() הערות: ** את הקוטג' אפשר להמיר בגבינה לבנה. ** את המוצרלה אפשר להמיר בכל צהובה מגורדת. ** אפשר להוסיף זיתים, תירס או ירק שאוהבים.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |