עוגת גבינה עם שוקולד לבןעוגה נהדרת עם קלתית בצק פריך, מלית שמנתית עמוסה שוקולד לבן ומלמעלה פירורי שטרויזל לוז שהופכים אותה ליציאה של ממש
בשמת וינר שורצברד
| mako אוכל
| פורסם 28/05/14 21:07
|
המצרכים :לתחתית בצק פריך:
למלית:
לציפוי השטרויזל-לוז:
אופן ההכנה:* המתכון לעוגה בקוטר 18, גובה רינג 6.5 ס"מ
1 התחתית: מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את החמאה, אבקת הסוכר והמלח ומערבלים עד שגושים החמאה נעלמים כליל. מוסיפים את המים, מערבלים קלות ומוסיפים את הקמח. ממשיכים לערבל עד לקבלת בצק אחיד וחלק. יש לערבל מעט ככל האפשר. מצננים את הבצק לפחות 15 דק' במקרר או במקפיא. 2 משטחים את הבצק על גבי נייר אפייה, ואופים עד לקבלת גוון זהוב קלות. מצננים. במעבד מזון או בעזרת הידיים מרסקים את הבצק לפירורים ומשטחים בתחתית הרינג של עוגת הגבינה. 3 המלית: מחממים תנור ל-150 מעלות. בסיר מחממים שמנת מתוקה קרוב עד קרוב לרתיחה. בקערה שמים את השוקולד הלבן ויוצקים מעליו את השמנת. מערבבים עד ליצירת גנאש חלק. מניחים בצד לצינון. במיקסר מערבלים בעזרת מקצפה את הגבינות, הביצים השלמות, הסוכר, הווניל, המלח והקמח, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את גנאש השוקולד הצונן כשהבלילה נוזלית למדי. 4 מוזגים בעדינות מעל תחתית הפירורים. אופים בתנור עד שהעוגה רוטטת אך יציבה ולא נוזלית. ניתן להניח בתחתית התנור תבנית עם מים ליצירת אדים בתנור בזמן האפייה. 5 מוציאים את העוגה לצינון של 20 דקות לפחות. 6 ציפוי שמנת חמוצה: מערבבים את השמנת עם הסוכר ומשהים כ-10 דקות. מורחים בשכבה אחידה מעל העוגה, לאחר האפייה והצינון של 20 דקות. שומרים את העוגה במקרר למשך מספר שעות לפני ההגשה. 7 ציפוי שטרויזל: מערבלים את כל חומרי הבצק לקבלת פירורים. יש להימנע מערבול יתר, כדי שלא ייווצר בצק. מצננים כ-10 דקות במקרר/ מקפיא. משטחים את הפירורים על נייר אפייה ואופים כ-15 דקות לפחות, עד להזהבה. מצננים. 8 מפזרים את פירורי השטרויזל במרכז העוגה לפני ההגשה בלבד. >> והנה מתכון לעוגת גבינה פירורים מעולה
>> לכל המתכונים לשבועות |