1 מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים.
2 מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
3 מכינים את המילוי: מחממים תנור ל-180 מעלות. פורסים את הפטריות לפרוסות עבות ומניחים בתבנית אפייה. מתבלים במעט שמן, מלח, פלפל ותימין, מערבבים בעדינות עד שהפטריות מפרישות נוזלים ומזהיבות מעט. מסננים את הנוזלים ונפטרים מגבעולי התימין.
4 מניחים את שיני השום בסיר קטנטן (אפשר להכין כמות גדולה יותר ולשמור בקירור בצנצנת סגורה היטב). מוסיפים חצי כוס שמן זית, חצי כפית מלח, קורט פלפל שחור, רוזמרין וסוכר חום. מביאים לרתיחה עדינה ומנמיכים את האש ללהבה הקטנה ביותר. מבשלים כשעה ומצננים.
5 חותכים את הגבינה לקוביות.
6 מכינים את הרויאל: מכניסים את כל החומרים למעבד מזון, ומערבבים היטב כך שלא יישארו גושים (אפשר לעשות את זה גם עם מטרפה).
7 מסדרים מעל קלתית הבצק את הפטריות, ומעליהן לסירוגין את קוביות הגבינה, השום ואגוזי המלך. יוצקים בעדינות את הרויאל ואופים ב-180 מעלות כחצי שעה, עד שהרויאל מזהיב.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> לכל המתכונים לשבועות