לביבות תירס ומוצרלהלביבות עדינות ופריכות שילדים יאהבו ומבוגרים גם. הן טעימות חמות, בטמפרטורת החדר ואפילו קרות, ואם רוצים להתפרע אז אפשר להחליף את המוצרלה בגבינה פיקנטית ולהגיש עם יוגורט
שי-לי ליפא
| מחלבות גד
| פורסם 10/05/15 11:25
צילום: דניאל לילה, mako אוכל
|
המצרכים (16 מנות):
לטיגון:
אופן ההכנה:1 מרתיחים מי מלח בסיר בינוני וחולטים גרגרי תירס כ-3 דקות עד שהם רכים. מעבירים למסננת ומצננים כ-15 דקות. 2 מעבירים מחצית מכמות התירס החלוט למעבד מזון (את שאר הגרגרים שומרים שלמים) ומרסקים. מעבירים את התירס המרוסק לקערה. מוסיפים את הגרגרים השלמים, ביצים, פירורי לחם ומוצרלה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. 3 מטגנים לביבה קטנטנה כדי לבדוק תיבול. יוצרים לביבות פחוסות בקוטר 6 ס"מ. 4 מחממים מחבת עם ציפוי מונע הידבקות על להבה בינונית ויוצקים שמן זית בגובה 1/2 ס"מ. מטגנים את הלביבות בכמה מחזורים 3-2 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים חמים או בטמפ' החדר. לגיוון: ללביבות פיקנטיות יותר מחליפים את המוצרלה בקשקבל או בפקורינו באותה כמות. * שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות או כדקה במיקרוגל. סטיילינג: עמית פרבר ספרו לנו עם מי אתם עושים את הגד, ותוכלו לזכות בחופשה חלומית! |