>> המון מתכונים לעוגות גבינה
>> וכל המתכונים לשבועות
1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
2 מכינים את הקרמבל: מערבבים קמח וסוכר בקערה. מוסיפים חמאה ומעבדים בידיים עד לקבלת תערובת פירורית. מפזרים בתבניות באופן שווה.
3 אופים 20-15 דקות עד שהקרמבל זהוב. מצננים היטב.
4 שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים.
5 מכינים את הקרם: מקציפים מסקרפונה, שמנת מתוקה ואבקת סוכר במיקסר לקבלת קרם יציב. מוסיפים קליפת לימון ומיץ לימון ומקציפים כמה שניות עד שהם נטמעים.
6 מכינים את המרנג: מקציפים בקערת מיקסר נקייה את החלבונים והמלח כ-2 דקות עד שמתחיל להתקבל קצף.
7 מוסיפים סוכר בהדרגה תוך כדי פעולת המיקסר וממשיכים להקציף כ-5 דקות עד לקבלת קצף לבן ויציב מאוד.
8 מרכיבים ומגישים: מפזרים בכלי הגשה שני שליש מהקרמבל. יוצקים את הקרם ומפזרים מעליו את שאר הקרמבל. יוצקים את המרנג ומבעירים עם ברנר כמה שניות.
* גיוון: מחליפים את המרנג בפירות יער, תותים או קוביות נקטרינות.
* טיפ אירוח: הגודל בהחלט קובע – קינוח בקערת ענק, המוגשת למרכז השולחן, תמיד יגרוף מחמאות.