1 מחממים את תנור האפייה לחום של 180 מעלות.
2 לקלתית (תחתית הבצק): מערבבים במיקסר את החמאה עם הסוכר והקמח לקבלת בצק אחיד, ניתן להוסיף עד 3 כפות מים לאיחוד הבצק.
3 מעבירים את הבצק למשטח עבודה יוצרים ממנו מעין דיסקית שטוחה, עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות רבע שעה.
4 בינתיים מכינים את המילוי: מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה בצבע לימון חיוור, מוסיפים את הגבינה, החמאה וגרידת הלימון ומערבבים לקבלת בלילה אחידה.
5 מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לגודל תבנית פאי בקוטר 24. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית, מהדקים לשוליים ונפטרים מעודפים, אם יש. מעבירים את בלילת המילוי אל התבנית ומחליקים בעזרת כף.
6 אופים את הפאי בתנור החם במשך 45 דקות. מוציאים ומצננים.
7 מחממים בסיר קטן או במיקרוגל את הברנדי עם ריבת המשמש. מערבבים לקבלת נוזל חלק. מורחים את הזיגוג על פני הפאי. מגישים בטמפרטורת החדר או מעט חמים עם פירות העונה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> לכל המתכונים לשבועות