עוגת גבינת שמנת ושוקולדעוגה מדהימה של גבינה אפויה ותחתית שוקולד
צילום: יח"צ
|
את העוגה שלפניכם אני מכינה עוד מהימים שבהם לא היתה גבינת שמנת תוצרת הארץ, אלא רק "פילדלפיה" מיובאת. העוגה עשירה ושוקולדית להפליא. המצרכים (10 מנות):לבסיס
למלית
לקישוט
אופן ההכנה:1 הבסיס: ממיסים חמאה ושוקולד על ביין מארי או במיקרוגל ומערבבים. יוצקים את התערובת על הביסקוויטים ומערבבים לתערובת אחידה. 2. מפזרים את תערובת הביסקוויטים על תחתית התבנית בשכבה אחידה ומהדקים. מעבירים למקפיא לרבע שעה להתייצבות. 3. מחממים את תנור האפייה ל-150 מעלות. 4. הכנת המלית: ממיסים את החמאה והשוקולד על בן מארי או במיקרוגל. מצננים. 5. מערבלים את גבינת שמנת במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים לגבינה את השוקולד המומס, הוניל והסוכר מערבלים ומוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבול. 6. מוסיפים את השמנת ומערבלים לקבלת תערובת אחידה. 7. יוצקים את תערובת הגבינה לתבנית - מעל תחתית השוקולד והביסקוויטים. 8. מעבירים לתנור החם ואופים שעה. כשמוציאים את העוגה מהתנור, היא עדיין רוטטת מעט וזה בסדר. מצננים מחוץ למקרר (במהלך הצינון העוגה תתמצק, בזכות השוקולד). 9. כשהעוגה הצטננה, מכסים בניילו נצמד או נייר אלומניום ומקררים למשך 24 שעות לפחות לפני ההגשה. מקשטים בשוקולד קצוץ או באבקת קקאו לפני ההגשה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!>> לכל המתכונים לשבועות |