1 קוצצים את השמיר.
2 מערבבים בקערה את הסוכר והמלח.
3 מניחים ניילון נצמד על תבנית או צלחת, ומפזרים עליו שכבה יפה מתערובת הסוכר והמלח ואת התבלינים (שומר, אניס, כוסברה ופלפל אנגלי).
4 מניחים את הסלמון על הניילון הנצמד ומפזרים עליו את השמיר והסלק המגורד. מפזרים את שארית תערובת הסוכר והמלח מעל הדג.
5 סוגרים את הניילון הנצמד מעל הדג ומניחים עליו משקולת או חפץ כבד. מניחים במקרר למשך הלילה.
6 למחרת מסירים את הניילון ושוטפים את הדג במים קרים. מייבשים את הדג היטב במגבת.
7 להגשה: פורסים את הדג לאורכו לפרוסות דקיקות, לכיוון הזנב.
8 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.
9 מגישים את הדג עם הרוטב לצד לחם שאור או כל לחם שחור אחר.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> לכל המתכונים לשבועות