1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 שמים בקערת ערבוב את חומרי הבסיס: הקמח, החמאה, הסוכר ולשים בעזרת הידיים עד קבלת בצק מפורר. מוסיפים את החלמון, תמצית הווניל והמים וממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד, רך ונעים.
3 משטחים ומהדקים את הבצק בתבנית עם נייר אפייה, מחוררים בעזרת מזלג ומכניסים לתנור למשך כ – 10 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר.
4 מחממים תנור ל-220 מעלות.
5 מקציפים במיקסר ידני את חלבוני הביצה עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף חזק ויציב.
6 מערבבים היטב בקערה גדולה את כל יתר חומרי העוגה (קודם יבשים ולאחר מכן מוסיפים את הרטובים – כולל חלמונים) עד קבלת תערובת אחידה.
7 מקפלים היטב את קצף החלבונים לקערה עם תערובת הגבינה, יוצקים לתבנית עם תחתית העוגה האפויה ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך כ- 10 דקות.
8 מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות את העוגה כשעה נוספת.
9 סוגרים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו כחצי שעה, מוציאים, מצננים ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> לכל המתכונים לשבועות