עוגת גבינת עיזים אפויהמתכון לעוגת גבינה פשוטה ומענגת - מושלמת כקינוח לחג
ברק חי חורש
| משק צוריאל
| פורסם 29/04/10 17:00
![]()
צילום: שי אפגין, יחסי ציבור
|
המצרכים (20 מנות):לבסיס
לעוגה
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 שמים בקערת ערבוב את חומרי הבסיס: הקמח, החמאה, הסוכר ולשים בעזרת הידיים עד קבלת בצק מפורר. מוסיפים את החלמון, תמצית הווניל והמים וממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד, רך ונעים. 3 משטחים ומהדקים את הבצק בתבנית עם נייר אפייה, מחוררים בעזרת מזלג ומכניסים לתנור למשך כ – 10 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר. 4 מחממים תנור ל-220 מעלות. 5 מקציפים במיקסר ידני את חלבוני הביצה עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף חזק ויציב. 6 מערבבים היטב בקערה גדולה את כל יתר חומרי העוגה (קודם יבשים ולאחר מכן מוסיפים את הרטובים – כולל חלמונים) עד קבלת תערובת אחידה. 7 מקפלים היטב את קצף החלבונים לקערה עם תערובת הגבינה, יוצקים לתבנית עם תחתית העוגה האפויה ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך כ- 10 דקות. 8 מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות את העוגה כשעה נוספת. 9 סוגרים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו כחצי שעה, מוציאים, מצננים ומגישים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |