פוגצטה מוצרלההפוגצטה היא שילוב מוצלח במיוחד של פיצה ופוקצ'ה: מאפה שמרים עם מילוי מפנק, במקרה הזה מוצרלה ופילטים של אנשובי, וטופינג מטריף לא פחות של בצל מטוגן ואורגנו. אנחנו כבר הכנו, ואנחנו מאוהבים
שי לי ליפא
| מחלבות גד
| פורסם 26/10/16 15:10
צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר, מחלבות גד
|
>> ספרו לנו על הגבינה שהופכת אתכם למאסטרים ותוכלו לזכות בפרס
מי שמבקר בארגנטינה מגלה עד מהרה שלצד הסטייקים המפורסמים בתפריטי המסעדות מככבות פסטות, פיצות ועוד מנות שהגיעו לארגנטינה יחד עם גלי המהגרים מארץ המגף. פוגצטה היא אחת מהן. שתי שכבות של בצק קריספי חובקות מלית של מוצרלה ואנשובי. טעים! המצרכים :לבצק:
לטופינג:
למלית:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק ומתפיחים: שמים שמרים וסוכר בקערת מיקסר, מוסיפים את המים ומשהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת. 2 מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים בוו לישה במהירות בינונית כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. 3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו. 4 בינתיים מכינים את הטופינג: מחממים מחבת עם שמן זית על להבה בינונית ומאדים בצל כ-5 דקות עד שהוא רך. מצננים היטב. 5 מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 6 מרכיבים את הפוגצטה ואופים: חוצים את הבצק ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 30 ס"מ ועובי 3-2 מ"מ. 7 מניחים עיגול בצק אחד בתבנית, מפזרים עליו מוצרלה ומסדרים פילטים של אנשובי. מכסים בעיגול בצק שני, מפזרים את הבצל המטוגן, אורגנו מיובש, מלח גס ופלפל. 8 אופים 20-15 דקות עד שהפוגצטה זהובה. חותכים למשולשים בעזרת גלגלת פיצה ומגישים מיד. >> ספרו לנו על הגבינה שהופכת אתכם למאסטרים ותוכלו לזכות בפרס |