כל המתכונים לשבועות
1 אם רוצים להכין מטבוחה ביתית: שמים עגבניות מרוסקות בסיר בינוני ומוסיפים את שאר המרכיבים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים שעתיים בבעבוע עדין. מסירים את המכסה ומבשלים שעה נוספת. מערבבים מדי פעם. מצננים, מעבירים לצנצנת מעוקרת (מניחים את הצנצנת בשפע מים רותחים כמה דקות), יוצקים 2 כפות שמן זית ושומרים בקירור (המטבוחה תישמר במקרר 10-8 ימים. רצוי להוסיף קצת שמן זית לאחר כל שימוש).
2 המאפה: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3 מכינים את המאפה: אם משתמשים בבצק מצונן פותחים גליל אחד ומעבירים לתבנית (הגליל השני ישמש לכיסוי בהמשך). אם משתמשים בבצק קפוא פותחים את הגליל ליריעה וחוצים לשני חלקים שווים. מגלגלים חלק אחד ומחזירים למקרר (נשתמש בו בהמשך לכיסוי). מקמחים את משטח העבודה, מרדדים את החלק שהותרנו בחוץ למלבן לגודל 35 על 28 ס"מ ומעבירים לתבנית.
4 מפזרים על הבצק שבתבנית קאשקבל מגוררת, מניחים בעזרת כפית גושי גבינת שמנת וביניהם תלוליות קטנות של מטבוחה (מכ-5 כפות). מפזרים זיתים וענפי אורגנו. מברישים את שולי הבצק החשופים בחלמון הטרוף.
5 אם משתמשים בבצק קפוא – מוציאים את מחצית הגליל מהמקרר ומרדדים למלבן בגודל 35 על 28 ס”מ (בדיוק כמו הראשון). מקפלים את מלבן הבצק (הקפוא שרידדנו או המצונן) לאורכו וחותכים בקו הקיפול 12-10 חתכים במרחק 3 ס”מ זה מזה. משאירים 4 ס”מ שוליים מכל הצדדים כמסגרת.
לחוברת המתכונים המלאה של גד
6 פותחים את הקיפול ומניחים את הבצק מעל המלית (אפשר להיעזר במערוך). מהדקים את הצדדים ומברישים את פני הבצק בחלמון טרוף. שולפים קצת את ענפי האורגנו מהחרכים ואופים 25 דקות עד השחמה. מגישים לצד קערית מטבוחה.