בניצה גבינותאין בית בולגרי בלי בניצה על השולחן, ואם אין לכם סבתא או דודה בולגרייה כמו לקרן אגם, הנה מתכון בניצה מנצח לתפארת המטבח הבלקני. ההכנה הכי קלה בעולם והתוצאה היא איפשהו בין בורקס מים, פשטידה ומאפה עלים![]()
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
אני באה בבית בולגרי ובניצה תמיד היתה חלק מהשולחן שלנו. ככל ששבועות מתקרב אני מתגעגעת יותר ויותר לטעמים של השולחן הכי טעים שיש.
השנה נפטרה אחרונת הדודות המבוגרות שלי, דודה קלרי, וקצת לפני שהלכה לעולמה עוד הספקתי לבקר אצלה ולשמוע אותה מספרת לי שהיא הכינה לי בניצה. היא הייתה כל כך גאה בגינת הקשקבל הטורקי שהיא קונה בשוק והבניצה שלה היתה הכי טעימה שיש. אני לא יודעת למה לא ביקשתי ממנה מתכון, אולי לא חשבתי שזו תהיה הפעם האחרונה שניפגש, אבל הצלחתי לשחזר אותו לא רע.
אצלנו במשפחה חלק מהדודות והסבתות היו מכינות את הבניצה רק עם גבינות וחלק עם תרד. אני אוהבת שהבניצה עשויה רק מגבינות וככה גם הילדים שפחות אוהבים תרד אוכלים ממנה. היא כל כך קלה להכנה, יפהפייה והכי מזכירה לי את הבית. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-190 מעלות. 2 מערבבים בקערה חמאה מומסת ושמן זית, מברישים מעט את התבנית (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ. אפשר גם להשתמש בתבנית מלבנית) ומניחים בצד עד להברשת עלי הפילו. ![]() 3 מכינים את המלית: מערבבים בקערה ביצים, יוגורט, בולגרית, קשקבל ואבקת הסודה לשתייה עד לקבלת מסה אחידה. 4 מרכיבים את הבניצה בתבנית: מברישים עלה פילו בחמאה, מניחים על התבנית, מקמטים ומועכים קצת את השוליים כך שייכנס בדיוק ולא יישאר מחוץ לתבנית. חוזרים על הפעולה עם עוד 3 עלים, עד שכל התחתית של התבנית מכוסה. ![]() 4 יוצקים מעל העלים את המלית באופן אחיד 5 מברישים שוב בנפרד 4 עלי פילו ומניחים אותם אחד על השני בתבנית מעל המלית. אחרי שמניחים את כל העלים, חותכים את הבצק לריבועים. 6 מפזרים מעל העלים את מה שנותר בקערה של החמאה והשמן, ואופים 25-30 דקות עד שהמאפה שחום למראה. ![]() בתיאבון!
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |