1 הבצק: מערבבים בקערה את חומרי הבצק (אפשר בכף עץ או במיקסר עם וו גיטרה). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות, חום עליון-תחתון.
כל המתכונים לשבועות
פשטידות חלביות
3 מרדדים את הבצק הקר על נייר אפייה מקומח מעט לעובי של כחצי ס"מ, ומעבירים לתבנית הפאי. מהדקים את הבצק לתבנית ומסירים את השוליים העודפים מלמעלה. מעבירים למקרר לזמן הכנת המלית.
4 המלית: צורבים את הבצל במחבת (ללא שמן). כשהוא מתחיל להזהיב מוסיפים שמן ופטריות. מתבלים ומטגנים עוד 4-5 דקות.
5 מעבירים את תכולת המחבת לקערה ומוסיפים גבינה צהובה, ביצים, שמנת מתוקה ועוד תבלינים, אם רוצים.
6 מוזגים את המלית על הבצק.
7 אופים כשעה, מצננים מעט ומגישים.
קיש פטריות של חנושה. קלטו פרוסה | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
לעוד מתכונים מטריפים של חנושה
** אפשר לשמור את הקיש במקפיא. לפני ההגשה מפשירים אותו לטמפרטורת החדר ומחממים ב-180 מעלות 10-15 דקות.