קיש בצל וגבינת קממברמקור הקיש בחבל לורן הצרפתי, והוא מורכב מבצק פריך בתחתית ומלית מביצים, שמנת, גבינות וירקות. את השמנת מחליף כאן יוגורט כבשים, בתפקיד הירקות מככב הבצל הסגול וגבינות קממבר ופקורינו נותנות את הטון
| באדיבות מחלבות גד
| פורסם 18/05/14 12:42
צילום: באדיבות מחלבות גד
|
המצרכים :לבסיס:
למלית:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבסיס ואופים: מערבלים במעבד מזון עם להב פלסטיק: קמח, חמאה, מלח וסוכר לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים לכדור בצק. 2 מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בקוטר 30 ס״מ. מרפדים את תחתית ודפנות תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ ומוציאים בצק עודף. דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים למקפיא ל-30 דקות. 3 מחממים תנור ל-175 מעלות. 4 אופים בתנור החם 20-15 דקות, עד שהבסיס זהוב קלות. מצננים 10 דקות. 5 מגבירים את חום התנור ל-180 מעלות. 6 מכינים את המלית ואופים: ממיסים חמאה במחבת בינונית על אש בינונית. מוסיפים בצל ומטגנים 8-6 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל זהוב קלות. מצננים 10 דקות. 7 טורפים בקערה גדולה ביצים ויוגורט. מוסיפים גבינות, מלח, פלפל ואת הבצל המטוגן ומערבבים היטב. יוצקים על הבסיס ומשטחים. 8 אופים בתנור החם 35-30 דקות, עד שהקיש זהוב ויציב. >> לכל המתכונים לשבועות |