קיש בצל וטונה עם גבינת עזיםאוהבים קיש בצל? אז פה יש לכם לא סוג אחד, כי שלושה בצלים שונים, שנותנים כל אחד את הקטע המתקתק הקצת אחר שלו. הוסיפו לזה טונה וגבינת עזים עדינה - וקיבלתם ארוחה ערב למופת
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק:
למילוי:
אופן ההכנה:1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה במהירות אטית עד בינונית את הקמח, החמאה, הסוכר והמלח עד שנוצרים פירורים. 2 מוסיפים את המים וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות. 3 מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ ומעבירים לתבנית פאי בקוטר 24-26. מחזירים למקרר לשעה וחצי עד לילה. 4 מטגנים את שלושת סוגי הבצלים בסיר עם שמן זית כ-10 דקות על אש גבוהה, ועוד חצי שעה על אש נמוכה, עד שכל הבצלים שחומים. מערבבים מדי פעם. מוסיפים את הסוכר החום ואת עלי התימין ומערבבים. 5 מחממים תנור ל-170 מעלות ומוציאים את תבנית הבצק מקירור. אופים את הבצק "אפייה עיוורת": מניחים על הבצק נייר אפייה ויוצקים גרגירי חומוס, עדשים או משקולת מיוחדת לבצק פריך (כדי שלא יאפשרו לבצק לתפוח באפייה). אופים כ-10 דקות, מסירים את נייר האפייה והקטניות ואופים 10 דקות נוספות. מניחים לבצק להתקרר כ-20 דקות (לא מכבים את התנור). 6 מערבבים את הביצים עם השמנת המתוקה (לתערובת הזו קוראים "רויאל"). 7 מסדרים את הבצל בצורה אחידה על הבצק, מפזרים את נתחי הטונה ויוצקים בזהירות את בלילת הביצים והשמנת. חותכים את הגבינה לעיגולים ומסדרים בצורה מעגלית. 8 אופים 35-40 דקות בתנור החם, מוציאים ומגישים. ספרו לנו על מנת הטונה האהובה עליכם, ותוכלו לזכות בפרס! |