1 מכינים את העדשים: מבשלים את שני סוגי העדשים בסירים נפרדים: ממלאים כל סיר ב-1 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים עדשים ומבשלים כ-20 דקות עד שהן רכות אך לא מתפרקות (אם משתמשים בעדשים כתומות חצויות — הן יהיו מוכנות אחרי 12 דקות). מסננים, מצננים קלות ומעבירים לקערה.
2 מכינים את הרוטב: שמים את חומרי הרוטב בצנצנת, סוגרים במכסה תואם ומנערים נמרצות עד שהסוכר נמס ונוצר רוטב אחיד. יוצקים על העדשים, מערבבים ומשהים לפחות 30 דקות ואפשר עד יממה (במקרר).
3 מכינים את הסלט בסמוך להגשה: מערבבים את העדשים עם יתר החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.
* ניתן להכין את הסלט עם רוטב יוגורט: מחליפים את השמן בכמות זהה של יוגורט עזים ומוותרים על החומץ הבלסמי. מתקבל רוטב קרמי עם פחות קלוריות.
* חשוב! לא ממליחים עדשים במהלך הבישול, כי זה מעכב את הריכוך.
המתכון מתוך חוברת המתכונים של תנובה לשבועות.
>> לכל המתכונים לשבועות