צמת גבינה מתוקההקינוח הזה הוא הדבר הכי קרוב ל"סתם זרקנו כמה מצרכים מהמקרר לתנור" שיש: בצק עלים שקונים מוכן, תערובת גבינות מתוקה וציפוי של שקדים ואבקת סוכר. אז איך יכול להיות שזה כל כך טעים?
עדי קלינגהופר
| mako אוכל
| פורסם 24/05/23 07:00
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :
לבלילת הגבינה:
לאפייה:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מכינים את המלית: מערבבים את כל המרכיבים בקערה לקבלת תערובת חלקה. 3 פורסים את בצק העלים על נייר אפייה. מורחים את המלית לאורך כל השליש האמצעי של הבצק. חותכים את הבצק משני הצדדים לרצועות ומכסים את המלית ברצועות פעם מימין ופעם משמאל. 4 מברישים את הבצק בביצה טרופה, מפזרים שקדים פרוסים ואופים כ-35 דקות או עד שמזהיב יפה. 5 מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ופורסים. צמת בצק עלים עם גבינה | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש ** המאפה יישמר בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כיומיים. |