1 מערבבים רוויון, חלב, ביצים וחמאה מומסת בעזרת מטרפה לבלילה אחידה. מוסיפים קמח ומלח ומערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה חלקה. מכסים בניילון נצמד ומניחים ל-30 דקות בטמפרטורת החדר.
מערבבים את החומרים הרטובים | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל
וככה זה נראה אחרי שמוסיפים קמח | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל
2 מחממים תנור ל-220 מעלות טורבו (או 250 מעלות במצב רגיל) ומניחים את התבנית הריקה בשליש התחתון של תא האפייה.
3 מוציאים את התבנית החמה מהתנור (מקפידים לסגור אותו מהר), משמנים בזריזות את השקעים או מרפדים אותם במנז'טים (עטרות נייר). יוצקים את הבלילה עד מחצית הגובה ומפזרים גבינה מפוררת.
מעבירים את הבלילה למנז'טים. שימו לב, ממלאים רק עד האמצע | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל
מפוררים את הרוקפור | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל
4 אופים 10 דקות בלי לפתוח את התנור. מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות ואופים עוד 15 דקות עד שהמאפים זהובים, תפוחים ויציבים.
להתראות עוד מעט, חמודים! | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל
5 מצננים, שולפים מהתבנית (טיפ: מנקבים חור בצדדים או בתחתית לשחרור האדים ולשמירה על כיפה יפה) ומגישים חם.
לגיוון: פופאוברס צבעוניים בטעמים
אחרי שלב 1 (אבל לפני המנוחה של הבצק) מחלקים את הבלילה לשלוש קערות. מוסיפים לקערה אחת שתי כפות ממרח פסטו, ומערבבים. מוסיפים לקערה שנייה שתי כפות ממרח עגבניות מיובשות ומערבבים. ממשיכים לפי המתכון, אלא שבמקום להעביר למנז'טים רק בלילה לבנה, מעבירים מעט מכל בלילה.
מוסיפים שתי כפות ממרח | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל
יופי. יש לנו בלילות ב-3 צבעים | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל
ככה זה נראה שתי דקות לפני האפייה | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל
* המתכון מתוך סדנת שבועות של תנובה.
>> כל המתכונים לשבועות