פשטידת גבינה, קישואים ונענעקיש שהוא כמו עוגת גבינה מלוחה עם קישואים ועשבי תיבול
נעמי אבליוביץ'
| השף הלבן, תנובה
| פורסם 17/04/13 21:22
צילום: נעמי אבליוביץ', השף הלבן, תנובה
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ. 2 מניחים את גפרורי הקישואים במסננת וזורים מעל את המלח. מניחים להם להגיר את הנוזלים כ-10 דקות. שוטפים את הקישואים מהמלח, סוחטים היטב ושומרים בצד. 3 בקערה גדולה, מניחים גבינת חמד, פתיתי פרמזן, בצל, נענע, שמיר, קליפת לימון ומעט פלפל שחור ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב. מוסיפים את גפרורי הקישואים ומערבבים (אין צורך להוסיף מלח, הגבינות מלוחות דיים). 4 מעבירים את התערובת לתבנית האפייה. הפשטידה מגירה נוזלים במהלך האפיה כך שמומלץ להניח את התבנית על נייר אפייה. אופים כ-60 דקות. 5 מפוררים מעל את גבינת העזים ואופים 20-30 דקות נוספות, עד שהגבינה נמסה ועל פני הפשטידה מופיעים סימני צריבה זהובים. מניחים את התבנית על רשת צינון ל-5 דקות לפני שמשחררים ממנה את הפשטידה. מניחים לה להתקרר לטמפרטורת החדר. לפני ההגשה מזליפים מעט שמן זית ומפזרים מעל מעט עלי נענע ושמיר. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!>> לכל המתכונים לשבועות |