עוגות הגבינה הן הסנונית המבשרת על בוא האביב, או יותר נכון במקומותינו - על בוא החמסינים והעונה הרותחת. למזלן של עוגות הגבינה הן ניחנו בקרירות טבעית, המאפשרת להן להישאר אטרקטיביות גם בימים הכי לוהטים - והן באות טוב ליד קפה או כסיומת קלילה וטובה לארוחה כבדה. גם השנה שלפנו כפיות והסתערנו על מה שמציעות הקונדיטוריות המובחרות לכבוד שבועות, ואלה הם רשמינו.
אל תפספסו
פטיט פוד
מה בטנא: מנת טרייפל dig-in עם שכבות קרם מסקרפונה, פירות וקראמבל שקדים
מה בפינו: הדיג-אין של פטיט פוד הוא מתנה מושלמת למארחים, אבל אם אתם רוצים לצאת ממש גדולים - הביאו אותה לעצמכם. צנצנת יפהפייה ומלאה בכל טוב: שכבות של קרם מפנק, עוגיות, תותים טריים וקרם תותים (שהיה יכול להיות אפילו נחמד יותר לו היה עשיר יותר בחתיכות פרי טרי). אנחנו חפרנו עמוק ונהנינו מכל רגע.
45 שקלים לצנצנת משפחתית. להשיג בקייטרינג פטיט פוד, הזמנות לכל רחבי הארץ בטלפון 03-5372202
טאטי
מה בטנא: טארט גבינה וקרם מסקרפונה
מה בפינו: הטארט של טאטי - עם גבינה, בצק פריך, קרם מסקרפונה מעל והמון המון תותים טריים - הוא אחד המצטיינים לעונה. עוגה לא כבדה למרות עושר הגבינה, קרירה וכיפית.
79 שקלים, להשיג בחנויות טאטי לחם: דרך השלום 53, גבעתיים, אברהם גירון 3, אזור התעשייה יהוד
שני
מה בטנא: עוגת גבינה שוויצרית אישית עם שוקולד חם למזיגה
מה בפינו: מדובר בגימיק ישן שעובד עלינו בכל פעם מחדש. אל פירמידת הגבינה הצחורה הצטרפו ארבעה בקבוקוני שוקולד משובחים – בטעמי בלגי מריר, שוקולד דובדבן, שוקולד אגוזים ושוקולד אייריש קרים, אותם חיממנו במיקרוגל ומזגנו על העוגה. התוצאה: קינוח כיפי ומענג, המשלב קרירות לבנה וחמימות חומה לכדי אושר גדול בפה.
19 שקלים לבקבוקון שוקולד, 54 שקלים לעוגת גבינה שוויצרית. להשיג בסניפי קונדיטוריה שני בחיפה ובצפון הארץ
בייקרי
מה בטנא: עוגת גבינה אפויה "קופי בר"
מה בפינו: עוגת הגבינה של בייקרי משאירה טעם של עוד - כנראה בגלל שהיא בדיוק באמצע הנכון: לא מתוקה מדי, לא רטובה או יבשה מדי, עם מרקם אליפות.
82 שקלים. להשיג בסניפי בייקרי: יד חרוצים 13, אבן גבירול 72
שמו
מה בטנא: מארז כוסיות מוס גבינה
מה בפינו: הכוסיות המתוקות של שמו מנצחות מבחינת דיוק במשקלים: כמה כפיות קטנות של קרם גבינה עדין, שמקבל חיזוק עם שכבת פרי (מנגו, פירות יער או תותים) – יוצרות את הקינוח הקטן שמאפשר פינוק גדול גם למי שלא רוצה להתחזר על פרוסת עוגה עצומה.
50 שקלים ל-6 כוסיות. להשיג בסניפי רשת קונדיטורית שמו בכל רחבי הארץ
למה לא, בכיף
מאפיית לחמים
מה בטנא: טארט גבינה שמנת עם פירות טריים
מה בפינו: טארט יפהפה עם גבינה ושמנת, ומעליהן פירות העונה: תות מצופה שוקולד, תותים רגילים, פירות יער וענבים. בלחמים כמו בלחמים, הבצק הוכיח את עצמו כפריך וחמאתי במידה. מה שכן, הענבים והתותים על העוגה היו במראה פראי, כלומר עם הענפים - וקצת התבאסנו מהצורך לגזום אותם לפני האכילה.
59 שקלים. להשיג במאפיית לחמים, החשמונאים 99, שוק הכרמל ושוק האיכרים בנמל תל אביב
לחם ארז
מה בטנא: עוגת גבינה ניו יורק צ'יז קייק
מה בפינו: עוגה רטובה כמעט מדי, אבל רק כמעט. טעם פשוט של עוגת גבינה מפעם, בלי להתחכם. טוב, מלא ועשיר.
59 שקלים. להשיג בסניפי לחם ארז בכל רחבי הארץ
בונז'ור
מה בטנא: מאפה ריקוטה מתוק
מה בפינו: הגביניות של בונז'ור מגיעות כקינוח למאפי הגבינות הממולאים בתוספת חציל, זיתים או זעתר, והן כמובן נחמדות גם בפני עצמן. טריות, פריכות ובמתיקות עדינה, האופציה של בונז'ור בהחלט אפשרית למי שמחפש מאפה גבינה מתוקה שיהיה פשוט וטעים, בלי פלצנות.
32.90 שקלים לקילו. להשיג ברשת מגה, ברשתות המובחרות וב"מאפייה בונז'ור" רחוב קינג ג'ורג' 41 תל אביב
אידלסון 10
מה בטנא: עוגת גבינה אפויה ושוקולד לבן
מה בפינו: העוגה של אידלסון עגולה ולבנה, כמו כלה ביום חתונתה וכמו, בעצם, עוגת גבינה. יש לה טעם קליל ונעים, ושכבת השוקולד הלבן שמכסה אותה היא פשוט הדובדבן שבקצפת.
180 שקלים. להשיג בסניפי אידלסון 10 בתל אביב ובחולון
בראון
מה בטנא: עוגת גבינה אפויה עם שוקולד לבן
מה בפינו: בטרנד השוקולד הלבן משתתפת גם עוגת הגבינה של בראון, אבל בניגוד לזו של אידלסון - בבראון השוקולד הלבן הוא גם בילט-אין. עוגה נעימה לעין ולחך.
130 שקלים לעוגה שלמה, 32 שקלים לפרוסה. להשיג ב-BROWN, ניסים אלוני 10 מתחם G, תל אביב
דלאל
מה בטנא: עוגת גבינה אפויה עגולה
מה בפינו: העוגה הקלאסית האפויה של דלאל לא מתחכמת, מה שהופך אותה לכיפית וטעימה במיוחד. היא עשירה מאוד בגבינה ומלווה בציפוי שמנת, ויושבת על בצק פירורים פריך שמוסיף לטעם שלה שיק מדליק. מדובר בגרסה הכבדה יחסית של העוגה הלבנה, אז כדאי שתתנו לארוחת החג לשקוע מעט לפני שתוציאו אותה מהמקרר.
145 שקלים. להשיג בקונדיטוריית דלאל, כל ישראל חברים 7, נווה צדק, תל אביב
cake art
מה בטנא: עוגת גבינה אלפחורס
מה בפינו: העוגה הזו לא באמת בטעם של אלפחורס, אבל לנו זה ממש לא הפריע. להפך: משהו בשילוב הטעמים של הקרמל, עוגיות החמאה והשמנת החמוצה עשה לנו געגוע לעוגת הביסקוויטים של פעם, וזה דבר טוב.
40-150 שקלים. להשיג ב-Cake Art, ארלוזורוב 188 תל אביב, ארלוזורוב 11 בת-ים
רולדין
מה בטנא: עוגת גבינה קפה לאטה
מה בפינו: לאוהבי הקפה, העוגה הזו היא חלום. טעמי האספרסו נטמעים בעוגה במתיקות עדינה, והופכים אותה למושלמת ליד הקפה שלכם. אפשר היה לוותר על עוגיות השקדים - הן לא הוסיפו ולא התחברו במיוחד, לטעמנו.
59.90 שקלים. להשיג בסניפי רשת רולדין בכל רחבי הארץ.
מתוקה
מה בטנא: עוגת גבינה אפויה
מה בפינו: לא פריקים של מתוק? העוגה של מתוקה, שלא כשמה כן היא, תתאים לכם בול. זאת עוגת גבינה אפויה ואיכותית, אבל אנחנו חייבים להודות שהמחסור בטעם הזה, נו, המתוק, קצת התמיה אותנו.
49 שקלים. להשיג בסניפי רשת מתוקה בתל אביב ובכפר סבא
גרג
מה בטנא: עוגת גבינת מסקרפונה עם מוס שוקולד ומוס פיסטוק עם דובדבני אמרנה
מה בפינו: במקום לובן קיבלנו עוגה במראה כושי, וזה כבר חידוש. עוגת הגבינה של גרג היא כיפה שחורה הצופנת בתוכה שכבה ירקרקה של מוס פיסטוק אוורירי וקריר, מוס שוקולד וגם גבינת מסקרפונה מתוקה – גרסה פחות גבינתית והרבה יותר מוסית של עוגת החג המסורתית, המאפשרת משב רוח רענן למי שכבדה עליו כל הגבינה הזו.
36 שקלים. להשיג בסניפי רשת "קפה גרג" בכל רחבי הארץ